Çocuklara Ücretsiz Halk Süt Dağıtıyoruz

“Her çocuğun hakkı” olan sütü, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına ücretsiz olarak ulaştırıyoruz. Sosyal yardım projelerimizden biri olan Halk Süt projemizle, 267 bin ihtiyaç sahibi ailenin çocuğunu 28 milyon litre ücretsiz Halk Süt’le buluşturduk.


Askıda Fatura ile Dayanışma Ağımızı Büyüttük

Dünyaya örnek olan dayanışma ağımız Askıda Fatura’yla alan elin veren eli görmediği ve İstanbulluların birbirlerini desteklediği bir sosyal destek projesi ortaya çıkardık. Bu projeyle hayırseverler ihtiyaç sahiplerine 128 milyona varan destek sağladı.

Su ve doğal gaz fatura ödemelerinin yanı sıra eğitim desteği, aile desteği, anne-bebek desteği ve ulaşım desteği gibi paketlerle sosyal yardım başvuru ve ödemelerinde alternatiflerimizi artırdık.


Nakdi Desteklerimizle İstanbullunun Yanındayız

2019’dan beri ihtiyaç sahibi ailelerin nakit sosyal yardımlarımızla yanlarında olmaya devam ediyoruz. Günümüze kadar 388 bin dar gelirli aileye nakit destek sağladık. Aynı zamanda İstanbulkart ile 360 bin haneye farklı tutarlarda değişen ve toplamda 2 milyar liranın üzerinde nakit destek verdik.


Gıda – Hijyen Kolisi Dağıtımı Yapıyoruz

Toplamda 1 milyon 172 bin gıda ve hijyen kolisinin dağıtımını yaparak dar gelirli ailelere destek sağladık.


Yenidoğan Destek Paketi Hizmetimiz Devam Ediyor

Yeni doğmuş bebekleri olan ihtiyaç sahibi ailelerin hastane çıkışı zıbın takımından park yatağa kadar en önemli ihtiyaçlarının yer aldığı destek paketini ailelere ulaştırmaya devam ediyoruz.


Anne Kart ile Annelere Ücretsiz Yolculuk Hizmeti Sağlıyoruz

0-4 yaş arası annelere özel ulaşım kartı Anne Kart ile tüm annelerin ulaşım hizmetlerimizden tamamen ücretsiz yararlanmasını sağlıyoruz. Bu sosyal desteğimizden 642 bin anne faydalandı ve toplam 142 milyonun üzerinde ücretsiz yolculuk yapıldı.


Artık Yuvamız İstanbul Kreşlerimiz Var

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin her mahalleye bir kreş açma hedefiyle yola çıktığı Yuvamız İstanbul Çocuk Etkinlik Merkezi projesiyle kreş sayımızı 100’e çıkardık. 150 kreşe ulaşmayı hedeflediğimiz projede, hem çocukların eğitime erken yaşta katılmasını sağlıyor hem de annelerin iş hayatına dönmesini kolaylaştırıyoruz.


Yeni Evlenecek Çiftlere Evlilik Desteği Verdik

İstanbul’da yaşayan ve yeni evlenecek çiftlere özel olan bu sosyal yardım projemizle 15 bin TL değerinde tek seferlik ödeme yapıyoruz. İhtiyaç durumuna bakılarak seçilen çiftler, başvuru koşullarını sağlamaları halinde bu nakit sosyal desteğimizden faydalanabiliyor.


14 Kent Lokantamızı Açtık

Ana hedef kitlesi öğrenciler ve çalışanlar olan Kent Lokantası 14 şubeye ulaştı. Uygun fiyatlı, sağlıklı ve lezzetli yemekler sunan Kent Lokantalarında kadın çalışanlar istihdam ediyor ve her gün binlerce doyurucu ve lezzetli menü, İstanbullularla buluşuyor.


Afet Desteği Sağladık

2019’dan bugüne yangın ve selden etkilenen 1800 kadar haneye, 10 milyon lirayı aşan maddi destek sağladık.


Kadınları ve Çocukları Unutmadık

Kadın ve çocuklar başta olmak üzere yüz binleri aşan İstanbullu’ya sosyal, hukuki, psikolojik ve maddi destek verdik. Kadın Destek Hattı, Kadın Dayanışma Evi, Aile Danışmanlık ve Eğitim Merkezi ve Üsküdar, Bağcılar ve Maltepe’de yer alan İBB Kadın Hizmet Merkezlerimizle eğitimden sağlığa, spordan istihdama kadar birçok alanda verdiğimiz sosyal yardımlarla kadınların yanında olmaya devam ediyoruz.


32 Yaşam Evi’nde Barınma Hizmeti Veriyoruz

Yaşlılar için hayata geçirilen Yaşam Evi projesinde yaş almış İstanbulluları yaşadıkları semtten, mahalleden koparmadan sosyal bir şekilde hayatlarını daha rahat devam ettirebilecekleri Yaşam Evleri’ne yerleştiriyor, her ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlıyoruz.


Sağlık Hizmetlerimizle de Yanınızdayız

Esenyurt Bütünleşik Halk Sağlığı Merkezi ve Eyüpsultan Halk Sağlığı Merkezi’ni İstanbulluların hizmetine açarak daha iyi sağlık hizmetleri vermeyi amaçladık. Aynı zamanda 14 yeni PDM (Psikolojik Danışmanlık Merkezi) açarak merkezlerimizin sayısını 28’e çıkardık. Sosyal Uyum Destek Merkezlerimizi (SUDEM) Sultanbeyli, Esenyurt ve Bağcılar ilçelerimizde açarak bağımlılıkla mücadele ediyor, bağımlı bireyler ve yakınları için birçok farklı konuda eğitimli çalışanlarımızla destek sağlıyoruz. Evde sağlık hizmetleri veriyor, yılda yaklaşık 20 bin kişiye fizik tedavi, hemşirelik ve destek hizmeti sağlıyoruz.


İlk Kez İBB Yurtları Açtık!

İBB tarihinde ilk kez açtığımız kız ve erkek öğrenci yurtlarıyla İstanbul’da öğrenim gören öğrencilere güvenli, uygun fiyatlı ve sağlıklı koşullarda barınma hizmeti sağlıyoruz. Öğrenciler tarafından yoğun ilgi gören İBB yurtlarımızın sayısını 14’e çıkardık.


Sen Oku Diye Desteği

Eğitim destek programlarımızdan biri olan “Sen Oku Diye” ile 116 milyon liranın üzerinde desteğimizi 333 bin 363 çocuğumuza ulaşmasını sağladık. Sen Oku Diye desteğinden şehit çocuğu, engelli veya ailesini kaybetmiş ilköğretim ve lise öğrencileri faydalanabiliyor.


Genç Üniversiteli Desteği

2019 yılında hayata geçirdiğimiz “Genç Üniversiteli” sosyal destek projemizle belirli şartları sağlayan üniversite öğrencilerine geri ödemesiz şekilde burs veriyoruz. 2023-2024 eğitim-öğretim döneminde 7,500 lira olarak belirlenen burstan şimdiye kadar toplamda 700 milyon liraya yaklaşan burs desteği verdik.


Sosyal Destekle Online Başvuru Sistemi

Sosyal ve Ekonomik Destek Programı’nı hayata geçirerek vatandaşlarımızın ayni ve nakdi destek başvurularını online olarak yapmalarını sağladık. Daha önce sadece ALO 153 ile alınan yardım başvuruları artık online sistem üzerinden alınarak kolayca takibi yapılabiliyor.


İBB Sosyal Yardımlarına Başvuru Nasıl Yapılır?

İBB sosyal yardımlarından faydalanmak istiyorsanız başvuru yapmak için sosyalyardim.ibb.gov.tr web sitesinden form doldurabilir veya İstanbul Senin uygulamamız üzerinden giriş yaparak SEDEP üzerinden başvurunuzu kolayca yapabilirsiniz. Sosyal yardım başvuru sorgulama için de aynı sistem üzerinden yönergeleri takip ederek başvuru sorgulama yapabilirsiniz.


İBB Sosyal Yardım Başvurusu İçin Önemli Bilgiler

Aynı anda birden fazla destek almak istiyorsanız tek bir başvuru yapmanız yeterli olacaktır. Sizin için en uygun destek, değerlendirme sonucunda belirlenecek ve tarafınıza ulaştırılacaktır.

Sosyal yardım başvurusu yaparken kişi yerine hane üzerinden değerlendirme yapıldığı için aynı hanede yaşayan bir kişinin başvuru yapması yeterli olmaktadır.


İBB Sosyal Destek Süreci Nasıl İşler?

Sosyal yardım için ön değerlendirme sonrası uygun görülen hane, kapsamlı şekilde incelenir. Hanede destek ihtiyacı belirlenen vatandaşların ilgili durumunu destekleyecek belgeleri istenir. Belgeler teslim edildikten sonra KVKK onayı alınır ve tüm inceleme ve onay süreçleri sonunda uygun görülen vatandaşlar sosyal destek yardımı almaya hak kazanır.

Sosyal destek başvurusu olumsuz olarak sonuçlanan vatandaşlar altı ay sonra yeniden başvuru yapabilmektedir.


İBB Sosyal Destek Kartı

Sosyal desteğe uygun görülen vatandaşlarımıza İBB Sosyal Destek Kartı, İstanbulkart olarak ikamet ettikleri adrese ulaştırılır. Her ayın 1’i ve 5’i arasında Sosyal Destek Kartı’na yükleme yapılır ve yükleme sonrası mesaj yolu ile bilgilendirme sağlanır.


İBB Sosyal Destek Kartı Nerede Geçerli?

İBB Sosyal Destek kartı birçok zincir marketin yanı sıra Multinet Up, Türkiye İş Bankası ve anlaşmalı üye iş yerlerinde temassız ödeme seçeneğinde, İstanbul Halk Ekmek büfelerinde, Beltur’da, İBB Sosyal Tesisleri’nde, Halk Bakkal şubelerinde, İSPARK’ta ve İBB’nin toplu ulaşım araçlarında geçerlidir.


İBB Sosyal Destek Kartı Hangi Marketlerde Geçerli?

İBB Sosyal Destek Kartı (İstanbulkart) Migros, BİM, A101, Happy Center, Onur Market, Şok, Çağrı Market, Kim Market ve CarrefourSA zincir marketlerinin şubelerinde geçerlidir.