Halk Süt desteğimiz kapsamında bugüne kadar 30 milyon litre İBB Halk Süt’ü 271 bin sosyal yardım desteği alan ailenin çocuğuna ulaştırdık. İstanbul Halk Süt Projesi ile ulaştığımız yüz binlerce çocuğun sağlıklı beslenmelerine ve gelişimlerine katkı sağladık.

Halk Süt desteği kapsamında hem çocuklarımıza hem ailelerine destek olmamızın yanı sıra sütlerimizi binlerce aile işletmesinin yer aldığı kooperatiflerden temin ediyor, hayvancılıkla geçinen ailelerin de geçimine katkıda bulunuyoruz.

Rakamlarla Halk Süt

  • 30 milyon litre Halk Süt desteği verdik. Kutuları üst üste dizebilseydik Ağrı Dağı’ndan daha yüksek bir kulemiz olurdu.
  • 3-6 yaş arasında 271 bin çocuğa ulaştık. Bu çocukları bir araya toplamak isteseydik 19 futbol sahasına sığdırabilirdik.
  • Halk Süt’ü 2 binden fazla aile işletmesinin yer aldığı kooperatiflerden temin ediyoruz.
  • Okul Beslenme Desteği ve etkinlikler kapsamında son bir yıl içerisinde 1 milyonun üzerinde küçük Halk Süt’ü de çocuklarımıza ulaştırdık.
İBB Halk Süt Başvuru

Halk Süt Başvurusu Nasıl Yapılır?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi süt dağıtımı başvurusu yapmak için Alo153 Çözüm Merkezi’ni arayabilir veya internet üzerinden Halk Süt için başvuru yapabilirsiniz.

İnternet üzerinden Halk Süt başvurusu yapmak için buraya tıklayarak linkte yer alan formu doldurabilirsiniz.

Halk Süt başvurusuna hak kazanmanız halinde konu ile ilgili birimler sizinle iletişime geçecektir. İBB süt yardımı sorgulama ve başvuru sonuçlarınızı takip etmek için ise buraya tıklayabilir, konu ile ilgili daha fazla bilgi alabilirsiniz. 

Halk Süt Kimlere Verilir?

Halk Süt alma şartlarını sağlamak için 3-6 yaş arası çocuk sahibi olma ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden sosyal destek alma şartlarına sahip olma şartı aranmaktadır. Sosyal destek alabilmek için sosyal yardım başvurusu yapmış olmanız ve kurul tarafından incelemeden geçtikten sonra sosyal yardıma uygun bulunmanız gerekmektedir.

3-6 yaşında ve sosyal destek alan ailelerin çocuklarına her ay süt desteği yapılmaktadır. Halk Süt desteği 12 ay boyunca devam etmektedir.

İBB Halk Süt Projesi

Halk Süt Kaç Yaşına Kadar Verilir?

Sosyal destek alan ailelerin 3-6 yaş arası çocuklarına ücretsiz Halk Süt desteği verilmektedir. 6 yaşına kadar verilen destek sayesinde çocukların sağlıklı beslenmeleri ve büyümeleri için ihtiyaç duyduğu süte ücretsiz ulaşmalarını sağlıyoruz.

Halk Süt Ayda Kaç Tane Veriliyor?

Ücretsiz Halk Süt yardımı, 1 çocuk için ayda 8 litre olarak yapılmaktadır. Haftada 2 litre Halk Süt yardımı ile 3 yaşından 6 yaşına kadar çocukların gelişim dönemlerine destek olmaya devam ediyoruz.

Halk Süt Dağıtımı Devam Ediyor mu?

İBB Halk Süt dağıtımı, 12 ay boyunca devam etmektedir. Her ay ücretsiz olarak verilen 8 litre Halk Süt, SEDEP kapsamında belirlenen çocuklara ulaştırılmaktadır.