0-4 yaş arası çocuk sahibi olan annelere ücretsiz ulaşım sağladığımız Anne Kart kullanan vatandaşlarımızın sayısı, projenin ile hedeflediğimiz 150 bin sayısını geçerek 642 bini aştı.

Anne Kart Nedir?

Anne Kart İstanbul il sınırları içerisinde yaşayan annelere toplu ulaşımda ücretsiz seyahat edebilme imkânı sağladığımız karttır.

Annelerin sosyal hayata katılımını artırmak, seyahat özgürlüklerini desteklemek, şehir içi hareketliklerini kolaylaştırmak ve aile ekonomilerine destek olmak amacıyla başlattığımız projemizle bugüne dek 142 milyondan fazla yolculuk imkanı sağladık.


Anne Kart Başvuru Şartları Nelerdir?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup, İstanbul’da ikamet eden ve 48 aydan (0-4 yaş) küçük çocuk sahibi olan tüm annelerimiz Anne Kart için başvurabilir.

Anne Kart Başvurusu Nasıl Yapılır?

Anne Kart için başvurular; https://www.istanbulkart.istanbul/anne-kart web adresinden, “Şimdi Başvur” butonuna tıklayarak “Online İşlemler” menüsünden kolayca yapılabilir. Ya da tercih edilen en yakın İstanbulkart Başvuru Merkezlerinden de anında teslim alınabilir.


Anne Kart Başvurusu İçin Gereken Belgeler Nelerdir?

Annenin son altı ay içerisinde çekilmiş 1 adet vesikalık fotoğrafı, üzerinde Türkiye Cumhuriyet (T.C) kimlik numarası gösterir kimlik belgesi ve Anne Kart’a başvuran annenin bebeğine ait kimlik kartı ile Anne Kart başvurusu yapıbilmektedir.

Anne Kart'ın 1 Aylık Limiti Nedir?

Anne Kart’ın bir aylık kullanım bakiyesi 150 ücretsiz geçiş hakkıdır. Her ayın sonunda Anne Kart içerisindeki bakiye yenilenmektedir.


Anne Kart Ne Zamana Kadar Geçerlidir?

Anne Kart annelerin bebeklerinin doğumunun 49. ayının ilk günü ücretsiz ulaşım kartı olmaktan çıkar ve tam tarifeye döner. Anne Kart 49. aydan sonra ücretli İstanbul Kart olarak kullanılabilir.


Anne Kartı Başkasına Verebilir miyim?

Anne Kart kişiye özeldir ve yalnızca kart sahibi tarafından kullanılmalıdır.
İstanbul’da yaşayan annelerin ücretsiz kullanımına sunduğumuz Anne Kart’ın usulsüz kullanımıyla ilgili verilecek cezalar İstanbul Kart sahiplerinin usulsüz kullanımı ile ilgili aynıdır. Anne Kart’ı ilk defa usulsüz kullanımıyla ilgili kart sahibine 602 TL, ikinci defa usulsüz kullanımda ise 6080 TL ceza kesilmektedir.

Anne Kart Kaybolursa Ne Yapılması Gerekiyor?

Anne Kart sahibi vatandaşlarımız kartlarının kaybolması ya da çalınması durumunda kullanım haklarını kaybetmemek ve usulsüzlüğün önüne geçmek için kartlarını ALO 153 Çözüm Merkezi’nden hızlıca kapattırmalıdır. Kayıp-çalıntı kartınızı kapattırdıktan sonra yeni Anne Kart için online başvuru yapılabilir ya da en yakın başvuru merkezine giderek bireysel başvuruda bulunabilirsiniz.


Anne Kart Hangi İllerde Geçerlidir?

Anne Kart yalnızca İstanbul ilinde geçerlidir.

Anne Kart Nerelerde Kullanılır?

Anne Kart şehir içi ulaşımda ücretsiz seyahat etmenin yanı sıra, içerisine bakiye (Türk Lirası) yüklenerek Beltur, Sosyal Tesisler, İspark, İsper, Migros, A101, Hamidiye Otomatları ve iTaksiler gibi İstanbulkart ile işlem yapılabilen her yerde harcama ve ödemelerde kullanılabilir.


Anne Kart Hangi Marketlerde Kullanılır?

Anneler İstanbul Kartlarını Migros ve A101 marketlerde de kullanabilir.
Anne Kart aynı zamanda İstanbul Kart olduğundan, hesabınıza bakiye yükleyerek market alışverilerinizde de kullanabilirsiniz.


Anne Kart Başvurusu Ekranına Nasıl Ulaşılır?

Anne Kart başvuru ekranına https://www.istanbulkart.istanbul/anne-kart adresinden ulaşabilirsiniz.