İstanbul Halk Süt Projesi ile çocuklarımızın sağlıklı beslenmeleri, mutlu büyümeleri için ihtiyaçları olan süte erişebilmelerini amaçlıyoruz. Arkadaşlarım ilk günden bu yana yoğun talep gören Halk Süt desteği ile ilgili sık sorulan soruların yanıtlarını derledi. İhtiyacı olan herkese yardımcı olmasını umuyorum.

Kimler Halk Süt Başvurusu Yapabilir?

İstanbul il sınırlarında ikamet eden ve belediyemizden sosyal destek alan tüm aileler, 3-6 yaş yaş arasındaki her çocuk için Halk Süt desteği de alır. Asgari geçimini sürdüremeyen her aile ve birey sosyal yardım için başvurabilir.

Halk Süt Başvurusu Nasıl Yapılır?

Sosyal destek başvurunuzu İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ALO 153 Çözüm Merkezi’ni arayarak ya da internet üzerinden yapabilirsiniz. Başvurusunu internet üzerinden yapmak isteyen ihtiyaç sahipleri, başvuru işlemlerini birkaç kolay adımda https://sosyalyardim.ibb.gov.tr/online-basvuru adresi üzerinden tamamlayabilirler.

Sosyal destek başvurusunda bulunan ve ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen ailelerin, Halk Süt için ayrıca başvuru yapılmasına gerek bulunmaz. 3-6 yaş arası her çocuk için aylık süt yardımı otomatik tanımlanır.

Halk Süt Desteği Aylık Ne Kadar Yapılmaktadır?

Halk süt desteği alan ailelerin 3-6 yaş çocuklarına, 1 çocuğa haftada 2 litre olmak üzere ayda 8 litre UHT süt dağıtılarak her gün süt içmesi sağlanmaktadır. Çocukların Fiziksel ve zihinsel gelişimlerini arttırmak amacıyla 2019 Ekim ayından beri 267 binden fazla çocuğa Halk Süt dağıtılmıştır.

Halk Süt İletişim Bilgileri

Halk Süt ile ilgili sorularınız ve detaylı bilgi ya da Halk Süt başvuru sonucunuzu öğrenmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ALO 153 Çözüm Merkezi’ni arayabilirsiniz. İhtiyacınız olan tüm yanıt ve yönlendirmeler için çağrı merkezimiz size destek olacaktır.

İBB Halk Süt Sorgulama

İBB’nin Halk Süt yardımının başvuru sonucunu öğrenmek için ALO 153 çağrı merkezimizi arayabilir ya da Sosyal ve Ekonomik Destek Programı (SEDEP) online sistemi üzerinden başvurunuzu kontrol edebilirsiniz https://sosyalyardim.ibb.gov.tr/basvuru-sorgulama