İBB Bursu Nedir?

Genç Üniversiteli Eğitim Desteği (İBB bursu) kendisi veya ailesi İstanbul’da ikamet eden ve burs başvuru şartlarını sağlayan lisans ve ön lisans öğrencilerine öğrenim hayatlarını sürdürebilmeleri için karşılıksız olarak verilen 7500 TL’lik destektir.

İBB Burs Başvurusunda Kimler Bulunabilir?

Burs başvurusunda bulunacak öğrencilerde aranan şartlar aşağıdaki gibidir:

● İBB burs başvurusu yapabilmek ilk şart Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) vatandaşı olmak.
● Başvuru yapan öğrencinin kendisinin veya ailesinin İstanbul’da ikamet etmesi.
● Anne ve babası vefat eden öğrencilerin ise yakınının ya da vasisinin İstanbul’da ikamet etmesi.
● Burs başvurusu yaparken normal öğrenim süresinin içinde eğitime lisans veya ön lisans öğrencisi olarak devam edilmesi.
● Gelir durumu açısından maddi desteğe ihtiyacı olmanın yanı sıra devlet üniversitesinde okuyor olmak veya vakıf /özel üniversitede %100 burslu okuyor olmak.
● Ara ve son sınıf öğrencileri için yıl sonu başarı notunun en az 100 üzerinden 53 ya da 4,00 üzerinden 2,00 olması.

İBB Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?

Genç Üniversiteli Eğitim Desteği’nden faydalanmak isteyen üniversite öğrencileri başvuru işlemlerini İstanbul Senin uygulamasından ya da gencuniversiteli.ibb.istanbul web sitesi üzeri gerçekleştirebilir.

İBB Genç Üniversiteli Bursuna Başvurularda İstenen Belgeler Nelerdir?

● T.C. nüfus cüzdanı fotokopisi.
● Sabıka kaydı / Disiplin cezası almadığına dair belge.
● Vukuatlı Nüfus kayıt örneği.;
● Öğrenci belgesi ve not durumunu gösteren transkript.
● Vakıf üniversitesi öğrencileri için %100 bursluluk gösteren belge.
● Disiplin belgesi.
● Ailenin maddi durumunu gösteren belgeler (Gelir belgesi, Maaş bordrosu vb.)
● Varsa kendisinin ya da aile bireylerinin engelli raporu fotokopisi.
● Varsa okuyan kardeşleri gösteren belgeler. Bu belgelerde sadece aktif öğrenci olan kardeşler dikkate alınacak, kayıt donduran kardeşler ve açık öğretimde okuyan kardeşler değerlendirmeye alınmayacaktır.
● Öğrencinin banka hesap bilgilerini içeren belge.
● Öğrencinin İstanbul Kart bilgisi.

Öğrencilerimizin kişisel bilgilerine hassasiyetle yaklaşıyoruz. Başvuru sırasında iletilen belgelerin işlenmesi ve saklanması süreçlerinin tamamı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na (KVKK) uygun olarak yürütüyoruz.

İBB Burs Sonuçları Nasıl Belirlenir?

İBB'nin Genç Üniversiteli başvuruyla ilgili değerlendirmesi "Eğitim Yardımı Değerlendirme Kriterleri"ne göre yapılır, sıralama esas alınır. Öğrencilere yapılacak 7500 TL'lik eğitim yardımı, Değerlendirme Komisyonuyla karara bağlanır. Eğitim yardımına başvuru esnasında istenen belgelerin ise eksiksiz olarak yüklenmesi bu sebeple önemlidir. Eksik belge yüklenmesi durumunda başvuru değerlendirmeye alınmayacaktır.

Eğitim Yardımı Değerlendirme Kriterleri Nelerdir?

İBB Genç Üniversiteli burs başvurularında esas alınan Eğitim Yardımı Değerlendirme Kriterleri kısaca; anne ve babasının vefat durumu, anne ve babasının boşanma durumu, öğrencinin engellilik durumu, ailedeki engelli durumu, ailedeki kişi sayısı, ailedeki öğrenci sayısı ve ailenin gelirinin baz alınmasıdır.

Başka Yerden Burs Almadığımı Kanıtlamak Gerekiyor mu?

Genç Üniversiteli Eğitim Desteği’ne başvuran ve burs almaya hak kazanan öğrenciler başka bir yerden burs alınmadıklarına dair bir belge sunmak zorunda değildir.

Başvuru Sırasında Hatalı Evrak Yüklemesi Yapılırsa Ne Yapmalıyız?

Başvuru sırasında hatalı evrak yüklemesi yapan öğrencilerin telefon numaralarına SMS ile bilgilendirme yapılarak yeniden evrak yükleme imkânı vermekteyiz. Hatalı evrak yüklemesi yapmanız ve SMS ile bilgilendirmeniz halinde, doğru evrağı yükleyebilirsiniz.

İBB Burs Başvurusu Kabul Olmayacak Öğrenciler Kimlerdir?

İBB burs başvurusu kabul olmayacak öğrenciler ise; açık öğretim fakültelerinde okuyan, yurtdışında öğrenim gören, ücretli değişim programında bulunan, 25 yaşından büyük olan, yüksek lisans ve doktora öğrencileri, öğrenimi sırasında yüz kızartıcı bir eylemden dolayı okul yönetimi tarafından disiplin cezası alan ya da yüz kızartıcı bir sebepten dolayı hüküm giyenlerdir.

18 Yaşından Küçüklerin Banka Hesabı Yoksa Ne Yapması Gerekiyor?

18 yaşından küçük üniversite öğrencilerinin ebeveynlerinden birinin hesabına ödeme yapılmaktadır. Anne ve babasını kaybeden öğrencilerin ise yasal vasisinin hesabına ödeme yapılmaktadır.

Yüksek Lisans ve Doktora Öğrencileri İBB Bursuna Başvurabilir mi?

Yüksek lisans ve doktora öğrenimi gören öğrencilerin İBB'nin Genç Üniversiteli bursuna yapacakları başvuru kabul edilmemektedir. Genç Üniversiteli Desteği lisans ve ön lisans öğrencilerine verilmektedir.

Yüzde 50 Burs ile Okuyan Öğrenciler Başvurabilir mi ?

Vakıf üniversitelerinde yüzde 50 burs ile öğrenim gören öğrencilerin başvuruları kabul edilmemektedir. İBB’nin Genç Üniversiteli bursuna, vakıf üniversitelerinde yüzde 100 burslu olanlar ve devlet üniversitelerinde eğitim görenler başvurabilir.

Aynı Aileden 2 Kişi İBB Bursuna Başvurabilir mi?

Aynı aileden 2 kardeşin İBB bursuna başvurusu ile ilgili herhangi bir engel bulunmamaktadır. Başvuru kriterlerini sağlayan her genç İBB Genç Üniversiteli Desteğimize başvurabilir.

İstanbul’da İkamet Eden Ancak İstanbul Dışında Üniversite Okuyanlar Başvurabilir mi?

Üniversite eğitimi amaçlı İstanbul dışına çıkmış, ancak kendisi ya da anne, baba veya resmi vasisi İstanbul’da oturan öğrencilerimiz Genç Üniversiteli bursuna başvurabilirler. Anne babanın vefatı ya da resmi olarak boşanmış olması halinde öğrencinin ikamet ettiği aile bireyinin adresi dikkate alınır.

Geçtiğimiz Yıl İBB’den Burs Alan Öğrenciler Yeniden Başvuru Yapabilir mi?

Bir önceki öğretim döneminde İBB’den burs alan öğrenciler bu yıl da burs başvurusunda bulunabilirler. Yapmaları gereken tek şey güncel belgelerle başvurmalarıdır.

1. Sınıf Öğrencilerinden Transkript ve Disiplin Belgesi İsteniyor mu?

İBB'nin Genç Üniversiteli bursuna başvuran üniversitelerin 1. sınıflarında eğitim gören öğrencilerden transkript ve disiplin belgesi istenmez.

İBB Bursu Ne Kadar ve Kaç Taksit Halinde Yapılıyor?

İBB burs başvuru sonuçları açıklanmasını takiben Genç Üniversiteli bursunu almaya hak kazananlara toplam 7500 TL olarak yapılacak ödeme, 3 taksit halinde öğrencilerin belirttikleri hesaplarına yatırılır.

İBB Burs Ödemeleri Ne Zaman Yapılıyor?

İBB'nin Genç Üniversiteli Eğitim Desteğine hak kazanan öğrencilere yapılacak ödemelerin tarihi, İBB Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından öğrencilerin cep telefonlarına SMS gönderilerek duyurulur.

İBB Burs Sonuçları Ne Zaman Açıklanır?

İBB Burs sonuçlarının açıklanması, tam tarih değişebilmekle birlikte, genellikle başvuruların tamamlanmasını takip eden Kasım ayı ortalarında yapılır.