Yetim, öksüz, engelli ve şehit çocuğu öğrencilere İBB’den eğitim desteği:
SEN OKU DİYE

Sen Oku Diye desteğine şimdiye kadar başvuran 350 bine yakın öğrenciye 116 milyon liranın üzerinde destek verdik.

Sen Oku Diye Eğitim Desteğine Kolay Başvuru

Sen Oku Diye eğitim desteğine İstanbul Senin uygulaması üzerinden kolayca başvuru yapabilirsiniz. Bunun için öncelikle senokudiye.ibb.istanbul web sitesi üzerinde sağ üstte yer alan “İstanbul Senin’le Giriş” butonuna tıklayabilirsiniz. Kimlik bilgilerinizi doldurduktan sonra giriş yaparak “Giriş Doğrulama” ekranından onay verebilirsiniz.

İstanbul Senin üzerinden üyelik girişi yaptıktan sonra “Sen Oku Diye” uygulamasına geçiş yapıp bütün alanları eksiksiz doldurarak başvuru işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

“Sen Oku Diye” Başvuru Koşulları

2023-2024 eğitim öğretim yılında ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitim desteğinden faydalanabilmeleri için aşağıdaki koşulları sağlaması gerekmektedir:

· Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması

· Öğrencinin İstanbul’da yaşıyor olması

· Öğrencinin ebeveynlerinden en az birisini kaybetmiş olması, şehit çocuğu veya engelli olması.

· İlköğretim veya lise öğrencisi olması

· Öğrenci engelliyse, MEB onaylı eğitim kurumları veya rehabilitasyon merkezlerinde eğitimine devam ediyor olması

· Öğrencinin eğitimine normal eğitim süresi içerisinde devam ediyor olması

· Öğrencinin devlet okullarında veya vakıf ya da özel okullarda tam burslu olarak okuyor olması

Sen Oku Diye Eğitim Desteğine Başvuru Sırasında İstenen Belgeler

Sen Oku Diye eğitim desteğine başvuru yaptıktan sonra öğrencilerin bu desteğe uygunluğunun anlaşılması için aşağıdaki evrakların teslim edilmesi gerekmektedir:

  • Öğrenci belgesi
  • Eğer öğrenci vakıf/özel okullardan birinde okuyorsa, burada %100 burslu olduğuna dair belge
  • Eğer öğrenci şehit çocuğuysa, şehit çocuğu olduğunu gösterir belge
  • Eğer öğrenci engelliyse, engellilik durumunu gösterir belge
  • Öğrencinin ebeveynleri veya yasal vasisinin banka hesap bilgilerini gösteren belge

Sen Oku Diye Eğitim Desteği Ücreti

2023-2024 eğitim öğretim yılında uygun şartları sağlayan ve 13 Ekim 2023 tarihine kadar başvurusu yapılan 100 binin üzerinde ihtiyaç sahibi öğrenciye bir kereye mahsus olmak üzere 750 TL değerinde nakit destek yapılıyor.

İBB, Öğrencileri Desteklemeye Devam Ediyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak, İstanbul’da okuyan ihtiyaç sahibi öğrencilerin daha iyi koşullarda eğitim hayatına devam edebilmesi için desteklerimizi sürdürüyoruz. Sen Oku Diye eğitim desteğiyle ilkokul ve lise çağındaki şehit çocuğu, engelli ve ailesini yitirmiş öğrencilere destek verirken Genç Üniversiteli desteğiyle üniversite öğrencilerine geri ödemesiz burs sağlıyoruz.

Öğrenim hayatının her safhasındaki öğrencilere yapılan nakdi yardımların yanı sıra kırtasiye malzemeleri ve ücretsiz soru bankalarıyla da öğrencilerin eğitim hayatlarının daha iyi geçmesine yardımcı oluyoruz.

Tüm bunların yanı sıra okul öncesi öğrencilerin daha iyi eğitim görmesi için Yuvamız İstanbul kreşlerini hayata geçirdik. 150 mahalleye 150 kreş yapmak için çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz.

Üniversite için İstanbul’a gelen öğrencilerin de daha iyi koşullarda barınması için üniversitelere yakın lokasyonlarda depreme dayanıklı ve kütüphanesinden yemekhanesine, ütü odası ve çamaşırhaneden spor salonlarına kadar birçok sosyal imkana sahip kız ve erkek öğrenci yurtları inşa ettik; ücretsiz ve sağlıklı sabah ve akşam yemeğiyle koşullarda üst seviye barınma hizmeti sunmaya devam ediyoruz.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ödüllü Askıda Fatura projesinde hayırseverlerle öğrencileri eğitim destek paketinde buluşturmaya devam ediyor, 10 milyon liraya yaklaşan bir miktarın, ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen öğrencilere iletilmesinde köprü görevi görüyoruz.