İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak İstanbul’da üniversite okuyan gençlerin sosyal ve kültürel olarak daha aktif olmalarını önemsiyor, onların muhtemel sorunlarına çözüm sunmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışmaların sonucu olarak İBB Genç Üniversiteli Eğitim Desteği’ni hayata geçirdik.

İBB Genç Üniversiteli Burs Başvurusu

İBB Genç Üniversiteli Bursu’na başvuru yapmak için İstanbul Senin uygulamasına veya gencuniversiteli.ibb.istanbul web sitesine giriş yaparak ilgili adımları takip ederek başvuru yapabilirsiniz.

İBB Genç Üniversiteli Eğitim Desteği’nden burs başvurularının değerlendirmesi “Eğitim Yardımı Değerlendirme Kriterleri”ne göre yapılmaktadır. Değerlendirme komisyonuyla burstan yararlanacak öğrenciler belirlenecektir. Evrakların eksik yüklenmesi durumunda İBB Genç Üniversiteli Eğitim Desteği burs başvurunuz değerlendirmeye alınmayacaktır.

İBB Genç Üniversiteli Burs Şartları

İBB Genç Üniversiteli Eğitim Desteği Bursu’nu almak için aşağıda belirtilen koşulları sağlamanız gerekmektedir:

·       Başvuran öğrencinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması

·       Öğrencinin kendisinin veya ailesinin (anne-babanın vefatı durumunda yakınının) İstanbul’da ikametinin olması

·       Devlet üniversitesinde ya da vakıf üniversitesi veya özel üniversitede %100 burslu okuyor olması

·       Ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora öğrencisi olması

·       Eğitiminin normal öğrenim süresinin içinde devam etmesi

·       Ara ve son sınıf öğrencileri için yılsonu başarı notunun en az 100 üzerinden 53 ya da 4,00 üzerinden 2,00 olması

·       Maddi desteğe ihtiyacının olduğunu belirten gelir durumunun olması

Yurt dışında eğitim gören öğrenciler, ön lisans ve lisans okuyan 30 yaşından büyük, yüksek lisans ve doktora yapan 40 yaşından büyük öğrenciler, öğrenim sırasında yüz kızartıcı sebepten disiplin cezası alan öğrenciler, sabıka kaydı bulunan öğrenciler, ücretli değişim programında bulunan öğrenciler ve açık öğretim kurumlarında okuyan öğrenciler İBB Genç Üniversiteli Eğitim Desteği Bursu için başvuru yapamamaktadır.

İBB Genç Üniversiteli Bursu Ne Kadar?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesindeki öğrenciler için verdiği İBB Genç Üniversiteli Eğitim Desteği, 2023 -2024 yılı için 75 bin öğrenciye geri ödemesiz olarak 7500 TL olarak belirlendi.

İBB Genç Üniversiteli Eğitim Desteği’nden şimdiye kadar;

·       2019-2020 eğitim döneminde 29.423 öğrenci,

·       2020-2021 eğitim döneminde 33.763 öğrenci,

·       2021-2022 eğitim döneminde ise 51.992 öğrenci

·       2022-2023 eğitim döneminde 75 bin öğrenci geri ödemesiz olarak faydalandı.

İBB Genç Üniversiteli Burs Başvurusu Ne Zaman Yapılır?

2023-2024 eğitim öğretim yılında İBB Genç Üniversiteli Eğitim Desteği burs başvuru tarihi, 26 Eylül – 3 Kasım 2023 tarihinde yapılmıştır. Gelecek dönem başvuru tarihlerini İBB sosyal medya hesaplarımızdan veya gencuniversiteli.ibb.istanbul web sitemiz üzerinden takip edebilirsiniz.

İBB Genç Üniversiteli Eğitim Desteği İçin İstenen Belgeler

İBB Genç Üniversiteli Eğitim Desteği’nden burs almak için başvuru esnasına aşağıda yer alan belgeleri doğru ve eksiksiz şekilde sisteme yüklemeniz gerekmektedir. Başvurularla ilgili tüm süreç Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na uygun olarak yürütülmektedir.

·       Adli sicil kaydı

·       Öğrenci belgesi

·       Transkript

·       Ailenin maddi durumunu gösteren belgeler (Gelir belgesi, maaş bordrosu)

·       Öğrencinin banka hesap bilgileri

·       Varsa bursluluk belgesi

·       Varsa kendisinin ya da aile bireylerinin engelli raporu

·       Okuyan kardeşleri gösteren belgeler (Aktif öğrenciler dikkate alınacaktır. Kayıt donduran ve açık öğretimde okuyan kardeşler değerlendirmeye alınmaz.)

İBB Genç Üniversiteli Burs Başvurusu Sonuçları

İBB Genç Üniversiteli Eğitim Desteği’ne burs başvurusu yaptıysanız başvurularınızın sonuçlarını gencuniversiteli.ibb.istanbul web sitesinden veya İstanbul Senin uygulamasından takip edebilirsiniz.