Şehir dışından İstanbul’a gelen öğrenciler tarafından yoğun ilgi gören; temiz, güvenli, konforlu ve uygun fiyatlı barınma hizmeti sunan İBB Öğrenci Yurtları’nın sayısını ve öğrenci kapasitemizi her geçen gün artırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz.

İBB Yurtları Nerede?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin birçok farklı ilçesinde toplam 14 öğrenci yurdu açtık.

İBB Erkek Öğrenci Yurtları: Bağcılar, Esenyurt, Gaziosmanpaşa, Küçükçekmece, Şişli ve Ümraniye’de yer alıyor.

Küçükçekmece, Bayrampaşa, Kadıköy, Maltepe, Eyüpsultan, Örnektepe ve Avcılar’da iki tane olmak üzere toplam sekiz adet İBB Kız Öğrenci Yurdu bulunuyor.

İBB Yurtları’nın açık adres bilgilerine yurt.ibb.istanbul adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Bu Yurtlarda Yok Yok!

İBB Yurtlarına Neler Dahil?

İstanbul’daki önemli üniversitelere yakın konumlarda açtığımız İBB Öğrenci Yurtları’nın tamamında ücretsiz WiFi hizmeti veriyoruz.

Öğrenci yurtlarımızda kalan öğrencilerimiz, ek bir ödeme yapmadan lezzetli ve sağlıklı kahvaltı ve akşam yemeği yiyebiliyor. Yurt odalarında buzdolabından çalışma masasına kadar öğrencilerin ihtiyaç duyabileceği birçok eşya bulunuyor. Her biri farklı büyüklüklerde olsa da yeterli alana sahip olan İBB Yurtları’nda kütüphane, çalışma odaları, bilgisayar ve etüt odaları, çamaşır yıkama ve ütü odaları, televizyon odaları, hobi mutfağı, yemekhane, masa tenisi ve fitness gibi bölümlerin yer aldığı spor alanları, havuz, hamam, dinlenme odaları, sauna ve mescit gibi birçok farklı ihtiyaca yönelik ortak alanlar bulunuyor.

İBB Öğrenci Yurtları’nda kalan öğrenciler, istedikleri takdirde Bölgesel İstihdam Ofisleri ve İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü iş birliğiyle yarı zamanlı olarak çalışabiliyor. Yine istekleri doğrultusunda İBB ve iştiraklerinin bünyesinde staj imkanından faydalanabiliyor.

Yurt öğrencilerimiz, Ekrem İmamoğlu tarafından başlatılan “Genç Üniversiteli Eğitim Desteği”ne İstanbul Senin uygulaması üzerinden başvurarak 7500 TL eğitim desteği alabiliyorlar.

İBB Yurtları’nda kalan kız ve erkek öğrencilerimizin, desteğe ihtiyaç duyduklarında Psikososyal Destek Birimi sayesinde İBB Psikolojik Danışmanlık Merkezleri’ne yönlendirilmesini sağlıyoruz.

Kültür, sosyal ve spor etkinlikleri düzenleyerek öğrencilerimizin daha keyifli ve daha sosyal bir öğrenim hayatı yaşamalarına ortam yaratıyoruz.

İBB Yurtları’na Kayıt Olmak İçin Aranan Özellikler

İBB Yurtları’na yerleşmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen şartları sağlamış olmak gerekiyor. Bu başvuru şartları şu şekilde:

  • T.C. vatandaşı olmak
  • Örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olmak
  • Öğrencinin kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumunun İstanbul’da bulunması
  • Ailesinin (anne-baba) İstanbul dışında ikamet ediyor olması
  • Taksirli suçlar hariç adli sicil/arşiv kaydı bulunmaması
  • Zorunlu staj hariç brüt asgari ücret tutarının bir buçuk katı üzerinde ücretli bir işte çalışmaması
  • Kamu personeli olmaması
  • Toplu yerlerde yaşamaya engel olacak seviyede akıl ve ruh hastalığının olmadığına ve bulaşıcı hastalığının bulunmadığına dair beyanda bulunması
  • Başvuru yaptığı tarihte otuz yaşını doldurmamış olması

İBB Yurtlarına Başvuru Yapmak Çok Kolay!

İBB Öğrenci Yurtları’na başvurunuzu yapmak için İstanbul Senin uygulamasına üye olmanız gerekiyor. Üyelik adımlarını tamamlayıp İstanbul Senin’le sisteme giriş yaparak 6 bölümde istenen tüm bilgileri eksiksiz olarak doldurmalısınız. Ardından bilgilerinizi kontrol ederek kaydedebilir, isterseniz düzenleyebilirsiniz.

Başvuru sonuçlarınızı ise “Başvurularım” sayfasından takip edebilirsiniz.

Başvuru tarihleri ve kayıt ücretlerini eğitim öğretim dönemleri öncesinde belirliyor, ve İBB sosyal medya hesapları, https://yurt.ibb.istanbul/kayit-takvimi adresi ve diğer iletişim kanallarından duyuruyoruz.

İBB Avcılar-1 Kız Öğrenci Yurdu

2021 yılında hizmete başlayan İBB Avcılar-1 Kız Öğrenci Yurdu’nda 74 oda bulunuyor. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Avcılar Yerleşkesi’ne oldukça yakın bir lokasyonda yer alan kız yurdunda çalışma odası ve kütüphane gibi ortak alanların yanı sıra oda içerisinde de banyo, tuvalet, kitaplık, çalışma masası gibi birçok eşya ve imkan bulunuyor.

İBB Avcılar-2 Kız Öğrenci Yurdu

2 bloktan ve 113 odadan oluşan İBB Avcılar-2 Kız Öğrenci Yurdu, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Esenyurt Üniversitesi ve İstanbul Gelişim Üniversitesi gibi üniversitelere yakın konumda yer alıyor. Bu öğrenci yurdumuzda spor salonu ve hobi mutfağı gibi ek ortak alanlar da öğrencilerin keyifle vakit geçirmesini sağlıyor.

Bayrampaşa Kız Öğrenci Yurdu

2022 yılında hizmete açılan İBB Bayrampaşa Kız Öğrenci Yurdu’nda 129 oda yer alıyor. Deprem yönetmeliğine uygun olarak inşa edilen binanın içerisinde yer alan müzik atölyesi, kış bahçesi, çizim odası, spor salonu gibi ortak alanlar, farklı ilgi alanlarına sahip öğrenciler için keyifli bir ortam yaratıyor.

Eyüpsultan Kız Öğrenci Yurdu

2022 yılında hizmete başlayan İBB Eyüpsultan Kız Öğrenci Yurdu, onlarca üniversiteye yakın konumuyla dikkat çekiyor. En çok altı kişilik olmak üzere toplam 115 odası bulunan yurtta, tüm yurtlarımızda da olduğu gibi 24 saat kesintisiz kamera sistemi, sıcak su ve internet hizmeti bulunuyor.

Kadıköy Kız Öğrenci Yurdu

2023 yılında hizmete açılan İBB Kadıköy Kız Öğrenci Yurdu 1,2,3 ve 6 kişilik odalardan oluşuyor. Marmara Üniversitesi, Acıbadem Üniversitesi, Doğuş Üniversitesi ve Medeniyet Üniversitesi gibi üniversitelere yakınlığı sebebiyle yükseköğrenim öğrencileri tarafından tercih ediliyor.

Maltepe Kız Öğrenci Yurdu

87 odadan oluşan İBB Maltepe Kız Öğrenci Yurdu, 2022 yılında hizmete başladı. Marmara Üniversitesi, Maltepe Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi ve Acıbadem Üniversitesi gibi yükseköğretim kurumlarına yakın konumdaki kız yurdunda müzik ve sanat atölyesi, spor ve eğitim salonları gibi birçok imkan bulunuyor.

Örnektepe Kız Öğrenci Yurdu

İBB Örnektepe Kız Öğrenci Yurdu, merkezi konumu ile öğrencilerin ilk tercihleri arasında yer almaktadır. Toplam 59 odadan oluşan kız yurdunda birçok olanağın yanı sıra odalarda mutfak dolabı ve tezgah yer alıyor.

Küçükçekmece Kız ve Erkek Öğrenci Yurtları

İBB Küçükçekmece Kız ve Erkek Öğrenci Yurtları 2023 yılında hizmete açıldı. Bu yıl ilk öğrencilerini ağırlayacak yurtlar, İBB’nin tüm yurtlarındaki gibi yepyeni ve konforlu odalarda sabah akşam yemeği dahil bir hizmet sunuyor.

Bağcılar Cüneyt Arkın Erkek Öğrenci Yurdu

İki bloktan oluşan ve 2023 yılında hizmete açılan erkek yurdunda diğer yurtlarımızdaki özelliklere ek olarak dış alanda basketbol sahası bulunuyor.

Esenyurt Erkek Öğrenci Yurdu

En yüksek kapasiteli yurtlarımızdan biri olan ve 2022 yılında hizmete açtığımız Esenyurt Erkek Öğrenci Yurdu’nda toplam 186 oda bulunuyor.

Gaziosmanpaşa Erkek Öğrenci Yurdu

86 odalı İBB Gaziosmanpaşa Erkek Öğrenci Yurdu, 4-6 kişilik odalardan oluşuyor. Merkezi konumu sebebiyle yine çok tercih edilen yurtlarımızdan biri olan erkek yurdu, onlarca üniversiteye yakın mesafede bulunuyor.