Yeni açtığımız Kadıköy Kız Öğrenci yurduna, Aydın’da ihmaller dolayısıyla çöken asansörde hayatını kaybeden Zeren Ertaş’ın ansını yaşatmak için Ertaş ailesinin de onayıyla “İBB Zeren Ertaş Kız Yurdu” adını verdik.

Öğrencilerin Barınma Sorununu Çözüyoruz

Özellikle gençlerimizin göstermiş olduğu istek ve önerileri takip ederek yetersiz kalan barınma ihtiyacına bir çözüm getiriyoruz. İstanbul'da öğrenciler için büyük bir sorun hâline gelen barınma sorununu çözmek için Kadıköy merkezli kız yurdumuzu açtık. Öğrencilerimizin yaşam alanlarına uygun şekilde dizayn ettiğimiz yurtlarımızın altyapılarını da buna göre oluşturduk. Ayrıca Kadıköy Kız Öğrenci yurdumuzu deprem yönetmeliğine uygun bir şekilde inşa ettik.

225 Kız Öğrencimize Ev Konforunda Yurt İmkânı

2023 yılında hizmete başlayan Kadıköy Kız Öğrenci yurdumuz 225 kız öğrencimize barınma desteği sunuyor. 5 kattan oluşan yurdumuzda 1, 2, 3 ve 6 kişilik ayrı odalar bulunuyor. Kadıköy’ün merkezinde yer alan kız yurdu oldukça kolay bir ulaşıma sahip olmanın yanı sıra öğrencilerimizin pek çok ihtiyacına da cevap veriyor. İBB Zeren Ertaş Kız Yurdu’nun imkânları:

1.      Her odada ranza yatak, buzdolabı, çalışma masası, giyinme dolabı ve her odaya özel tuvalet/banyo

2.      7/24 kamera sistemiyle donatılmış güvenlik

3.      7/24 sıcak su imkânı

4.      Temizlik ve güvenlik hizmeti

5.      Kesintisiz internet

6.      Yemekhane ve kütüphane

7.      Mescit ve valiz odası

8.      Çamaşırhane ve ütü odası

9.      Bilgisayar odası ve hobi mutfağı

İstanbul’un Dört Bir Yanından Ulaşım Kolaylığı

Tüm İBB yurtlarında olduğu gibi öğrencilerimizin gerek yaşamsal gerek sosyal ihtiyaçlarını düşünerek tasarladığımız Kadıköy Kız Yurdu, uygun fiyatı sayesinde de hem öğrencilere hem de ailelere destek oluyor. Marmaray, metrobüs ve otobüsle İstanbul’un dört bir yanından kolaylıkla ulaşım sağlanabilen yurdumuz Hasanpaşa durağına yakın bir mesafede yer alıyor.