İstanbul’u, dünyada aynı anda en çok metro yapılan şehir yapmayı başardık!

İstanbulluların, İstanbul’un her köşesine daha hızlı ve güvenli seyahat etmesini sağlamak için metro hatlarımızda gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Rakamlarla Metro İstanbul

  • 1,55 milyar Euro kaynak bulduk, çalışmaya başladık.
  • 65,1 km uzunluğunda hat döşedik.
  • 80,5 km uzunluğundaki yeni metro hatlarının inşaatı devam ediyor.
  • 8 yeni metro hattı hizmete açtık.
  • 15 binin üzerinde kişi metro inşaatında görev alıyor.

%100 İstanbullu Bir Metro Projesi: TRAM34

TRAM34 projesiyle kendi metrolarımızı üretecek, Türkiye’de ilk kez üretilen raylı sistem araçlarımızla, İstanbul ürünü olan metrolara sahip olacağız. Cumhuriyetin 100. yılında tamamı Metro İstanbul’a ait olan bu projeyi hayata geçirmekten büyük mutluluk duyuyoruz.

HIZRAY’la İstanbul’u Uçtan Uca Birbirine Bağlıyoruz

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Beylikdüzü’ne kadar tek metro desek, ne dersiniz?

74,5 kilometrelik mesafede 13 istasyonun yer alacağı HIZRAY’ın İstanbul’da yer alan diğer metro hatlarına entegrasyonu sağlanacak. Seyahat süresi 50 dakika olarak projelendirilen HIZRAY’ın inşaat süresinin 6 yıl sürmesi planlanıyor.

Yeni Açılan Metro Hatları

İstanbulluların hayatını kolaylaştıracak 7 yeni hattı hizmete açtık.

2019’dan bugüne, yeni açılan metro hatlarımız:

M7 Yıldız-Mahmutbey Metro Hattı (Yıldız-Mahmutbey arası)

Avrupa Yakası’nın ilk tam otomatik sürücüsüz metrosu olan Yıldız-Mahmutbey Metrosu’nun ilk etabı olan Mecidiyeköy-Mahmutbey Ekim 2020’de, ikinci etabı olan Yıldız-Mahmutbey ise Ocak 2023’te hizmete açıldı.

Milyonlarca İstanbullu’nun yaşadığı Şişli, Eyüpsultan, Beşiktaş, Esenler ve Bağcılar gibi büyük ilçelerden geçen metro hattı, 17 istasyondan oluşmaktadır ve tamamlandığında Kabataş ile Esenyurt’u birbirine bağlamayı amaçlamaktadır.

T5 Haliç Tramvay Hattı

Yıldız-Mahmutbey Metro Hattı’na, Piyer Loti Teleferik Hattı’na, Şehir Hatları iskelelerine, Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı’na ve Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı’na entegre edilen İstanbul’un en yeni tramvay hattı Eminönü-Alibeyköy Cep Otogarı Tramvay Hattı, Türkiye’de ilk kez hayata geçirilen bir sistemle çalışmaktadır. Yerden aldığı enerjiyle işletilen hatta, normalde enerjisiz olan raylara araç üzerindeyken enerji verilir. Bu şekilde hem güvenli bir şekilde yaya geçişlerine imkan sağlar hem de direk ve tellerin olmaması sebebiyle tarihi dokuya, ağaçlara ve hiçbir doğal güzelliğe zarar vermez. Kıyı şeridinden geçen Haliç Tramvayı’nda size İstanbul’un harika manzarasını seyretmek kalır.

14 istasyondan oluşan Haliç Tramvayı’nın ilk etabı olan Cibali-Alibeyköy arası Ocak 2021’de açıldı, Küçükpazar ve Eminönü istasyonları ise 30 Ağustos 2023’te hizmete açıldı.

F4 Boğaziçi Üniversitesi/Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı

28 Ekim 2022 yılında hizmete açılan Boğaziçi Üniversitesi/Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı, iki istasyon arasında 2,5 dakikada yol almaktadır. M6 Hattı’nı Boğaz ve Büyükdere’ye bağlaması açısından önemlidir.

M8 Bostancı-Dudullu Metro Hattı

Anadolu Yakası’nın metro ihtiyacını karşılamada çok önemli bir yere sahip olan Dudullu-Bostancı Metrosu, Ocak 2023’te hizmete açıldı. 14,27 kilometre hat uzunluğuna sahiptir ve 13 istasyondan oluşmaktadır. Bostancı’dan başlayan metro hattı, Kozyatağı ve Kayışdağı’ndan geçerek Parseller’e kadar uzanmaktadır.

Bu hat üzerinden Marmaray’a, şehir hatlarına, hızlı trene, deniz otobüslerine, Üsküdar-Çekmeköy ve Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hatları’na kolaylıkla ulaşılabilmektedir.

Metro İstanbul tarafından mevcut işletilen, inşaatı devam eden, uygulama projesi devam eden veya fizibilite ve etüt aşamasında bulunan metro hatlarıyla ilgili güncel bilgilere metromnerede.com adresinden ulaşabilirsiniz.

M4 Tavşantepe - Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı

İlk etabı 2012 yılında tamamlanan ve 16 istasyonla hizmete giren M4 Kadıköy - Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı'nı, 3. etap çalışmalarıyla Tavşantepe'ye kadar uzattık. 2022'de tamamladığımız 3. etaptan sonra hizmete açtığımız Tavşantepe - Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı'nın toplam uzunluğu 33,5 kilometreye; istasyon sayısı da 23'e çıktı. Kadıköy'den başlayan hat Acıbadem D100 güzergâhı üzerinden Tavşantepe'ye, oradan da Sabiha Gökçen Havalimanı'na ulaşıyor.

M3 Başakşehir - Kayaşehir Metro Hattı

Kiraz - Kayaşehir Merkez arasında hizmet veren ve 2013 yılında hizmete açılan M3 Kirazlı - Kayaşehir Merkez Metro Hattı'nda gerçekleştirdiğimiz 2. etap çalışmalarıyla metro hattını uzattık. Onurkent, Şehir Hastanesi, Toplu Konutlar ve Kayaşehir Merkez duraklarını 8 Nisan 2023'te açtığımız Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı'nın toplam uzunluğu 18 kilometre, toplam durak sayısı ise 13. Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı'nın Kirazlı durağından M1B Yenikapı - Kirazlı hattına aktarma yaparak Başakşehir bölgesinden Büyük İstanbul Otogarı ve Suriçi bölgesine erişim sağlayabilirsiniz.

M9 Ataköy - İkitelli Metro Hattı

2013 yılında hizmete açılan ve M3 ile mekik olarak işletilen üç istasyondan oluşan metro hattının ilk etabı Mayıs 2021’de hizmete açıldı ve iki istasyon eklenerek M9 Bahariye-Olimpiyat Metro Hattı adını aldı. 5 istasyondan oluşan metro hattı, önemli spor müsabakalarına ev sahipliği yapan Olimpiyat Stadı’na yolcuların gidişini kolaylaştırması açısından önemlidir.

İlerlemesi %35 seviyesindeyken kısmen durdurulan Ataköy-İkitelli metrosunu tamamlıyoruz. Bahariye ve MASKO istasyonlarını 29 Mayıs 2021’de açtığımız; toplamda 13,4 kilometre uzunluğunda ve 11 istasyona sahip, Ataköy-İkitelli arasını 19,5 dakikada dolaşacak M9 metrosu artık İstanbulluların hizmetinde.

M5 Çekmeköy-Sancaktepe Metro Hattı 1. Etap

Anadolu Yakası'nın ikinci metro hattı olan M5 Üsküdar-Çekmeköy Metro Hattı'nın, Çekmeköy'e kadar olan istasyonlarını Samandıra Merkez'e kadar uzattık. "Meclis", "Sarıgazi", "Sancaktepe" ve "Samandıra Merkez" duraklarını 16 Mart 2024'te hizmete açarak Sancaktepe'ye ilk metroyu getirdik.