Kişisel gelişim, mesleki eğitim, el sanatları-zanaat ve güzel sanatlar dallarında 23 farklı alanda ve 1000’in üzerinde uzaktan ve yüz yüze ücretsiz eğitim imkanı sunan Enstitü İstanbul İSMEK’lerde uzmanlık okullarında verilen profesyonel eğitimlerin ardından isteyen kursiyerlerin Bölgesel İstihdam Ofisleri aracılığıyla iş bulmasına destek oluyoruz.

Enstitü İstanbul İSMEK’te Hangi Kurslar Var?

Enstitü İstanbul İSMEK’te herkes için, her ihtiyaca yönelik bir kurs bulunuyor. Yüzlerce alanda, binlerce farklı kurstan birine kayıt yaptırabilir, ücretsiz eğitim alabilirsiniz.

Mesleki ve Teknik Eğitimler

Enstitü İstanbul İSMEK’te Mesleki ve Teknik Eğitim dalında 12 farklı eğitim alanı bulunuyor.

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Bilişim Teknolojileri, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Görsel İletişim ve Grafik Tasarım, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri, Medya ve İletişim, Moda Tasarımı ve Tekstik Teknolojisi, Muhasebe ve Finans, Robotik ve İnovasyon, Teknik Tasarım, Yönetim ve Hizmet, Ziraat gibi alanlarda yer alan yüzlerce kurstan birine ücretsiz olarak kayıt yaptırarak katılabilir, eğitim sonunda mesleğinize uygun olarak sertifika almaya hak kazanabilirsiniz.

Kişisel Gelişim Eğitimleri

Enstitü İstanbul İSMEK’te Kişisel Gelişim dalında iki farklı alan bulunuyor. Dil Eğitimleri içerisinde Japonca’dan Lazca’ya, Rusça’dan Okuma Yazma Eğitimlere kadar 122 farklı program bulunuyor. Enstitü İstanbul İSMEK’in farklı seviyelerdeki İngilizce kursları da İstanbulluların en çok tercih ettiği kurslar arasında yer alıyor. Kişisel Gelişim ve Eğitimler alanında ise Beden Dili, Editörlük, Diksiyon, İş Hayatında Etkili İletişim, Yazarlık Eğitimleri gibi 53 farklı program yer alıyor.

Güzel Sanatlar Eğitimleri

Enstitü İstanbul İSMEK’in Güzel Sanatlar eğitimleri 3 farklı alana ayrılıyor. Müzik, Sahne Sanatları, Sanat ve Tasarım alanları içerisinde yer alan yüzlerce kurs, güzel sanatlara hazırlık öğrencileri ile bu dallara ilgi duyan binlerce İstanbullunun yararlanacağı şekilde ve ücretsiz olarak veriliyor.

El Sanatları ve Zanaat Eğitimleri

El Sanatları ve Zanaat Eğitimleri, Enstitü İstanbul İSMEK’te uzun yıllardır devam eden eğitimler olarak biliniyor. Ahşap Tasarımı ve Teknolojileri, Dekoratif El Ürünleri Yapımı, Kuyumculuk ve Takı Tasarımı, Örgü ve İşleme Sanatları, Süsleme Sanatları, Tekstil Tasarımı gibi alanlarda 210 farklı program yer alıyor.

Enstitü İstanbul İSMEK Uzmanlık Okullarında Profesyonel Eğitim

Enstitü İstanbul İSMEK, el sanatları ve güzel sanatlar gibi eğitim dallarının yanı sıra İstanbul’un dört bir yanındaki 16 uzmanlık okulunda mesleki eğitim ve uygulama fırsatı sunuyor. Enstitü İstanbul İSMEK Uzmanlık Okulları, modadan pastacılığa dil okullarından muhasebeye birçok farklı uzmanlık alanında eğitimlerini aralıksız sürdürüyor.

  1. Ataşehir Dil Okulu
  2. Bilişim Teknolojileri Okulu
  3. Bahçelievler Mutfak Sanatları Okulu
  4. Çocuk Gelişimi Okulu
  5. Çolpan İlhan Moda Okulu
  6. Fatih Müzik ve Gösteri Sanatları Okulu
  7. Fırıncılık ve Pastacılık Okulu
  8. Grafik ve Teknik Tasarım Okulu
  9. Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Okulu
  10. İklimlendirme Okulu
  11. İletişim ve Kişisel Gelişim Okulu
  12. Kadıköy Müzik ve Gösteri Sanatları Okulu
  13. Maltepe Mutfak Sanatları Okulu
  14. Muhasebe ve Finans Okulu
  15. Şişli Dil Okulu
  16. Türk İslam Sanatları Okulu

Enstitü İstanbul İSMEK’te Uzaktan Eğitim

Eğitim merkezlerine gelme imkanı olmayan İstanbulluları da düşünerek hayata geçirilen uzaktan eğitim platformuyla Enstitü İstanbul İSMEK 300’ün üzerinde programa online olarak erişim imkanı sunuyor. İstediğiniz her yerden, günün her saatinde erişim sağlanabilen online kurslar sayesinde artık Enstitü İstanbul İSMEK 7 gün 24 saat boyunca İstanbullulara hizmet vermeye devam ediyor.

Enstitü İstanbul İSMEK ve İstihdam

Enstitü İstanbul İSMEK, Bölgesel İstihdam Ofisleriyle iş birliği yaparak yepyeni istihdam projelerine imza atıyor. Eğitim Destekli İstihdam Projeleri’ni dört yıldır sürdüren Enstitü İstanbul İSMEK, sektörün önde gelen şirketleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketleri, dernek ve birliklerle iş birliği yaparak ihtiyaçlara yönelik kurslar açarak bu kurslardan başarıyla mezun olan kursiyerlerden isteyenlerin ilgili firmalarda istihdam edilmesini sağlıyor.

Enstitü İstanbul İSMEK Başvuru Şartları

Enstitü İstanbul İSMEK'teki kurslara kayıt olmak için İstanbul Senin üzerinden başvuru yapılması gerekiyor. İstanbul Senin uygulamasına kayıt olduktan sonra “İş ve Eğitim Fırsatları” başlığı altında yer alan Enstitü İstanbul İSMEK sekmesine tıklayarak uygulamaya geçiş yapabilir, buradan size uygun kursu seçerek kayıt yaptırabilirsiniz.

Enstitü İstanbul İSMEK Başvuru Tarihleri

Enstitü İstanbul İSMEK için 2023-2024 eğitim yılı, 22 Ağustos 2023 tarihinde başladı ve 30 Haziran 2024 tarihinde sona ermesi planlanıyor. Online olarak başvuru 4 Eylül 2023’te yapılsa da ara dönemde açılan kursların ve uzaktan eğitim yapılan kursların kayıtları dönem içerisinde farklı zamanlarda açılabiliyor. İstanbul Senin uygulaması üzerinden Enstitü İstanbul İSMEK’teki kayıt olmak istediğiniz kursun başvuru tarihlerini takip edebilirsiniz.

Enstitü İstanbul İSMEK Kursları Nerelerde Var?

Enstitü İstanbul İSMEK’te 1000’i aşkın eğitim programı yer alıyor. 150 eğitim merkezi, İstanbul’un 38 farklı ilçesinde bulunuyor.

Enstitü İstanbul İSMEK, geçtiğimiz 4 yılda, modern, sağlıklı ve depreme dayanıklı binalara taşınarak eğitimlerine daha geniş donanım ve teknik altyapıya sahip şekilde devam ediyor.

Tüm eğitim merkezlerine https://enstitu.ibb.istanbul/portal/kursmerkezleri.aspx adresi üzerinden erişim sağlayabilirsiniz.

Son 4 Yılda Açılan Bazı Enstitü İstanbul İSMEK Kursları

  • Arnavutköy-Boğazköy Eğitim Merkezi
  • Ataşehir Atatürk Eğitim Merkezi
  • Ataşehir Dil Okulu
  • Avcılar Gümüşpala Eğitim Merkezi
  • Bahçelievler Mutfak Sanatları Okulu
  • Bahçelievler Grafik ve Teknik Tasarım Okulu
  • Bahçelievler Muhasebe ve Finans Okulu
  • Bahçelievler Bilişim Teknolojileri Okulu
  • Bayrampaşa İsmet Paşa Eğitim Merkezi
  • Bayrampaşa Büyük İstanbul Otogarı Eğitim Merkezi
  • Beylikdüzü Yakuplu Eğitim Merkezi
  • Çatalca Ferhatpaşa Eğitim Merkezi
  • Gaziosmanpaşa-Barbaros Hayrettin Paşa Eğitim Merkezi
  • Maltepe Mutfak Sanatları Okulu
  • Pendik Hasan İzzettin Dinamo Kütüphanesi Eğitim Sınıfı
  • Sancaktepe Yaşar Kemal Kütüphanesi Eğitim Sınıfı
  • Üsküdar Çengelköy Yaşam Merkezi

Enstitü İstanbul İSMEK İletişim

Enstitü İstanbul İSMEK kurslarıyla ilgili daha fazla bilgi almak isterseniz enstitu.ibb.istanbul adresini ziyaret edebilir, Alo153 İBB Çözüm Merkezi veya web sitesinin form kısmından iletişime geçebilirsiniz.