Ekonomik anlamda zorluk çeken ve evlenmek isteyen çiftlerimize sosyal desteğimizi artırıyor, “Evlilik Desteği” paketimizle çiftlerimize geri ödemesiz destek veriyoruz.

15 Bin TL Evlilik Desteği Sağlıyoruz

Sosyal Belediyecilik anlayışımız kapsamında İstanbullulara destek olmaya devam ediyoruz. Evlilik hazırlığındaki çiftlerimize tek seferlik ve geri ödemesiz olmak üzere Evlilik Desteği sağlıyoruz. Şartları sağlayan çiftlerimiz Evlilik Desteği’nden yararlanabiliyor. 2023 yılında 7 bin TL olan Evlilik Desteği’nden 9.700 çiftimiz faydalanmıştı. 2024 yılında ise 7 bin TL olan desteğimizi 15 bin TL’ye çıkarttık ve bu yıl 20 bin çiftimize destek olmayı hedefliyoruz.

İBB Evlilik Desteği Şartları Neler?

Dünya evine giren çiftlerimize hibe ettiğimiz 15 bin TL Evlilik Desteği’nden yararlanmak için gereken şartlar:

  • Çiftin TC vatandaşı olması
  • Başvuru sahibinin İstanbul’da ikâmet etmesi
  • Çiftlerin her birinin 18 yaş üstü olması
  • Medeni durumunun “evli” haricinde olması
  • Birden fazla evlilik yardımı başvurusunun olmaması
  • Nikah tarihinin, başvuru tarihinden en fazla 90 gün sonra olması

 İBB Evlilik Desteği Süreci Nasıl İşliyor?

Evlilik Desteği’nden yararlanmak isteyen çiftlerimiz başvurularını “İstanbul Senin” uygulaması üzerinden, Alo 153 Çözüm Merkezi’nden ya da sosyalyardım.ibb.gov.tr üzerinden yapabilir. Başvurudan sonra müracaat eden çiftin gelir durumları dikkate alınarak başvuru değerlendirme süreci başlıyor. Başvuru sürecinde eşlerin yalnızca birisinin ikâmetinin İstanbul’da olması yeterli. İkâmeti İstanbul’da olan kişi başvuru yapabilir.

Başvuruda bulunan çiftimizin sosyal destek ihtiyacını evrak kontrolüyle sağlıyoruz, kontrol sırasında ev ziyareti yapılmıyor, çiftin ailesinin sosyo-ekonomik durumları değerlendirmeye dâhil edilmiyor. Sadece evlenen çiftin gelirleri ve gayrimenkul bilgileri inceleniyor. Evlilik gerçekleştikten sonra her iki kişinin İstanbul’da ikamet etmesi şartının da sağlanmasının ardından evlilik resmî olarak gerçekleştikten sonra nakdî destek sağlanıyor. Başvuru sahibinin kim olduğuna bakılmaksızın, başvuru onaylanırsa nakdî destek kadının hesabına yatırılıyor.