Beşiktaş Barbaros Meydanı’nın ilk etabını tamamladık ve İstanbulluların bir araya gelip keyifli zamanlar geçireceği yeşil bir meydan oluşturduk. Yayalar için daha erişilebilir bir hâle getirdiğimiz Beşiktaş Meydan artık daha yeşil ve daha güzel.

Beşiktaş Barbaros Meydanı İlk Etabı Tamamlandı

Beşiktaş Meydanı yıllar içerisinde kent yoğunluğu, düzensizliği, yeşil alanlarının yok olması ve kamusal alanların işgali gibi sorunlar nedeniyle meydan kimliğini kaybetmişti. Yeni açtığımız Beşiktaş Kartal Heykeli etrafında konumlanan Beşiktaş Meydanı’na meydan kimliğini geri kazandırdık. Meydanı tarihi dokularıyla da ilişkilendirerek modern, yeşil ve yayalar için daha kullanışlı bir hâle getirdik.

Beşiktaş Kent Meydanına Kavuştu

Beşiktaş meydanındaki kalabalık ve kaos dolu görüntüyü ortadan kaldırdık. İstanbulluların rahatlıkla faydalanabileceği Beşiktaş Meydanı çalışmalarının ilk etabını tamamladık. İlk etap çalışmaları kapsamında Barbaros Bulvarı’yla sahil yolunu bağlayan çelik köprü yolu kaldırdık. Toplu taşıma araçlarının hareket noktalarını da sahil noktasından alarak Beşiktaş Caddesi’nin kuzeyine taşıdık.

Başiktaş’a Yakışan Bir Meydan

Beşiktaş Meydan’da alanı kalabalıklaştıran tüm unsurları kaldırdık, trafikten ve görüntü kirliliği yaratan üst geçitten arındırdık. İstanbulluların rahatça dolaşabileceği, etkinlik ve aktivitelerini gerçekleştirebileceği yeşil bir alan oluşturduk. Beşiktaş Meydanı’nın deniz manzarasını da ortaya çıkararak ilçeye deniz manzarasını geri kazandırdık. 24 bin metrekarelik alanı yaya kullanımına yeniden sunduk.

Beşiktaş Meydanı 2. Etap Çalışmaları Hızla Sürüyor

 

İlk etabını açtığımız Beşiktaş Meydanı’nın ikinci etabında Barbaros Hayrettin Paşa Türbesi ve türbenin arka kısmını da düzenleyerek hizmete açacağız. İkinci etaptaki kısımları hem tören alanı hem de kaykay alanı olarak düzenliyoruz.

Beşiktaş Meydanı’nın tüm etapları tamamlandıktan sonra 60 bin metrekarelik alan yepyeni bir meydan görünümü kazanacak, heykelden sahile kadar bir meydan dokusu oluşacak. Denizin önünü de tamamen yayalara açarak denizle tarihi Köyiçi Meydanı’nı birleştireceğiz, tüm etaplar tamamlandığında 29 bin metrekarelik alanı yayalaştırarak İstanbulluların keyifle vakit geçirebilecekleri, yaşayan bir meydan ortaya çıkaracağız.