Kasım 2020’de kararlaştırılan, Ağustos 2021’de uygulamaya aldığımız Ordu Caddesi Yayalaştırma Projesi’ni tamamladık. Tarihî Yarımada’nın en işlek caddelerinden birisi olan Ordu Caddesi’ni yayalaştırma ve prestij caddeye dönüştürme çalışmalarımız kapsamında bölgede altyapı çalışması da gerçekleştirdik.

Ordu Caddesi’ni Yayalaştırdık

Dünyanın en seçkin ve nadide bölgelerinden biri Tarihî Yarımada’da hem tarihi ve kültürel yapıyı koruyoruz hem de tarihî alanları yeniden işlevlendirerek kentimize kazandırıyoruz. Bir tarafında Beyazıt Meydanı diğer tarafında Kapalıçarşı’nın girişinin olduğu ve Aksaray’a uzayan, eskilerde “Divan Yolu” olarak bilinen Ordu Caddesi’ni keşmekeşten ve araç trafiğinden kurtardık.

Çalışmalarını tamamladığımız caddeyi iki yönlü olarak hemzemin hâle getirdik, yürüyüş konforu sağlamak için de 10 bin metrekare alanı da yayalaştırdık. Artık Ordu Caddesi yayaların karşısına bir engel çıkmadan rahatça yürüyebilecekleri hâle geldi. Kent mobilyalarını, oturma gruplarını ve aydınlatma direklerini de caddenin tarihî dokusuna uygun bir şekilde yeniledik. Kent mobilyalarının yanı sıra caddedeki yönlendirme tabelalarını da caddeye uygun şekilde tasarladık, belirli alanlara da oryantasyon tabelalar yerleştirdik.

Altyapı Çalışmaları da Gerçekleştirdik

İstanbulluların 43 bin metrekarelik alanda tarihî dokuyu hissederek vakit geçirebilmeleri için Ordu Caddesi Yayalaştırma Projesi’ni tamamlayarak hizmete açtık. Ordu Caddesi’nde peyzaj ve yayalaştırma çalışmalarının yanı sıra caddedeki 70 kilometrelik bütün altyapıyı da yeniledik. 70 kilometrelik altyapı çalışmasına ek olarak 13 kilometre de fiber hat döşeyerek bölgenin internet altyapısını güçlendirdik.