Beyoğlu'nda gerçekleştirdiğimiz “Piyalepaşa Cami Çevresi Düzenleme Projesi” kapsamında Piyalepaşa’ya yeşil alan, otopark ve meydan kazandırdık.

Piyalepaşa Cami Çevresini Yeniliyoruz

Kaptan-ı Derya Piyale Paşa’nın, Mimar Sinan’a 1573 yılında yaptırdığı Piyalepaşa Cami’nin çevresini düzenleyerek kente ve İstanbullulara kazandırıyoruz. Toplam 31 bin 624 metrekarelik proje alanında gerçekleştirdiğimiz Piyalepaşa Meydan çalışmalarımızı tamamladık. Toplam inşaat alanı 31 bin 624 metrekare olan projenin 15 bin 658 metrekarelik alanını zemin altı otoparkı, meydan ve yeşil alan olarak kente kazandırdık.

Piyalepaşa Meydanı’nda, İstanbulluların farklı ihtiyaçlarına yönelik hizmet veren çeşitli yapılar yer alıyor. Çevre düzenlemesiyle birlikte Piyalepaşa Meydanı'nda yeşil alanlar ve oturma grupları ile çocuk oyun alanı bulunuyor. Ayrıca meydanda İstanbul Çiçekçisi ve İBB Çözüm Merkezi de hizmet veriyır.

Piyalepaşa Zemin Altı Otoparkı’nı Açıyoruz

Bölgenin en büyük ihtiyaçlarından biri olan otopark sorununu Piyalepaşa Zemin Altı Otoparkı ile karşılıyoruz. Piyalepaşa Zemin Altı Otoparkı hem Piyalepaşa hem de Kasımpaşa'nın trafiğinin rahatlamasına katkıda bulunacak. Toplamda 560 araç kapasiteli Piyalepaşa Zemin Altı Otoparkı’nın 1. bodrum katı 330 tezgâh kapasiteli ve 60 tane pazarcı kamyoneti için kapalı pazar alanı olarak hazırlandı.