Bostancı-Kayışdağı arası ulaşımı kesintisiz hâle getirecek D100 Kayışdağı-Bostancı Alt Geçidi çalışmalarını tamamladık. D100 Kara yolu Bostancı Alt Geçidi ve bağlantı yolları çalışmasıyla birlikte D100 kara yolunu genişlettik ve bölgedeki ulaşımı rahatlatarak trafik akışını kesintisiz hâle getirdik.

Bostancı-Kayışdağı Alt Geçit Çalışması Tamamlandı

Artık Bostancı’dan Kayışdağı’na kesintisiz bir ulaşım mümkün. Proje kapsamında bir 55 metrelik bir D-100 karayolu alt geçidi, 75 metre uzunluğunda bir yan yol köprüsü ve 21 metre uzunluğunda da bir dere geçiş köprüsü inşa ederek her iki yönde süreyi azaltarak geçişleri kolaylaştırdık. Çalışmalar kapsamında bölgede 17 bin metrekare peyzaj çalışması gerçekleştirdik.

Bostancı-Kayışdağı Arası Kesintisiz Ulaşım Sağlandı

Bostancı Alt Geçidi açılmadan önce Kayışdağı’ndan Bostancı’ya gitmek isteyen yolcular, Bostancı Kavşağı’nı kullanarak E5 üzerinden Bostancı’ya gidiyordu. Bostancı’dan Kayışdağı’na gitmek için de öncesinde yolcular Küçükyalı Kavşağı’nı kullanarak Bostancı ve Kadıköy’e ulaşıyordu. Artık Bostancı Kayışdağı Alt Geçidi ile yolcular direkt olarak kesintisiz bir şekilde Bostancı’ya ve Kayışdağı’na ulaşabiliyorlar.

Bostancı Armağan Sokak ve Küçükyalı Kavşağı Ankara istikameti, Ulaşım ve Trafik Düzenleme Komisyonu kararı gereğince tek yöne çevrildi.