Betonlaşmanın arasında kalan Esenyurt’a nefes aldıracak yeni Yaşar Kemal Meydanı’nı ve bölgedeki su baskınlarına son verecek Haramidere Islahı 1. etabını açtık.

Esenyurt Yaşar Kemal Meydanı’nı Açtık

İstanbul’a yeni ve güzel meydanlar kazandırmaya devam ediyoruz: Esenyurt 19 Mayıs, Nazım Hikmet ve Ahmet Arif caddelerinin buluştuğu noktada yer alan Yaşar Kemal Meydanı çalışmalarımızı tamamladık. Haramidere Yaşam Vadisi projemizle birlikte hayata geçirdiğimiz Esenyurt Yaşar Kemal Meydanı’nı İstanbullularla buluşturduk. Dere ıslahı ve geometrik yol düzenleme çalışmalarıyla birlikte entegre olarak bütüncül bir kentsel alanı; çağdaş, estetik ve yeşil bir anlayışla Esenyurt’a kazandırdık.

Esenyurt Haramidere Islahı 1. Etabını Açtık

Haramidere’nin ıslah çalışmalarında ilk etabını bitirdik. Haramidere ıslah çalışmalarımız sonrasında yaşam vadisi kapsamında başladığımız dere çevresi yaşam vadisi projesini bitirdik ve İstanbullularla buluşturduk. Haramidere ıslah çalışmalarıyla birlikte özellikle Pınar ve Yeşilkent mahallelerinde su baskınlarının ve sellerin önüne geçtik.

Haramidere’nin çapını 12 metrekareden 72 metrekareye çıkararak dere akışını normalleştirdik ve böylelikle taşkınların önüne geçmiş olduk. Esenyurt’ta Ahmet Arif Caddesi’ne kadar olan su taşkınlarını önlemek için kapsamlı ve ciddi bir çalışma gerçekleştirdik. Özellikle de Haramidere bağlantılı yağmur suyu hatlarını bitirdik. Haramidere’nin sağ ve sol tarafına büyük çapta atık su şebekeleri kurup su kolektörleri yaptık. Böylece hem Marmara Denizi’ne giden atık suların önüne geçmiş olduk hem de dere ıslahıyla altyapı ve üst yapı sorunlarını çözdük.