Ecdat yadigârına sahip çıkıyor, kentimizin mirasını İstanbul’a İstanbullulara kazandırıyoruz. Dünyanın işlevini sürdüren en eski tersanelerinden olan Haliç Tersanesi artık hem üretim yapıyor hem de İstanbul Sanat ile kültür sanat noktası olarak İstanbullularla buluşuyor.

Haliç Tersanesi’ni Canlandırdık

Osmanlı’nın denizcilik üssü Tersâne-i Âmire’nin günümüze ulaşan bölümü olan Haliç Tersanesi’ni canlandırarak bir bölümünü İstanbul Sanat adıyla yeni bir sanat ve kültür noktası olarak kentimize kazandırdık.

Haliç Tersanesi’nin, Deniz Müzesi ile ikinci etabı tamamladıktan sonra tersanedeki kültür alanını daha da genişleteceğiz. Dünyanın yaşayan ve üretmeye devam eden en eski tersanesi olan Haliç Tersanesi, İstanbul Sanat markasında “İstanbul Sanat Müzesi”, “Performans Sanatları Merkezi” ve festival alanları, çocuk sanat atölyeleri ve Deniz Müzesi ile devasa bir kültür merkezi olacak. Haliç Tersanesi’nde vapurların açık restorasyonu ile dünyanın en eski tersanesinde bakım ve onarım çalışmaları Deniz Müzesi’nin bir parçası olarak yer alacak. İstanbullular müzeleri gezerken aynı zamanda tersanedeki vapurların restorasyon, onarım ve bakım çalışmalarını da izleyebilecek.

İstanbul Sanat’ı Açtık

Yaklaşık 600 yıllık denizcilik miraslarımızdan olan Haliç Tersanesi’nde yeni bir müze açtık. Haliç Tersanesi artık hem üretim yapacak hem de İstanbul Sanat ile birlikte müze, performans sanatları merkezi, sergi ve çocuk atölyeleri alanları, restoran gibi sosyal mekânlarıyla hizmet verecek. İstanbul Sanat, İstanbullulara ait olan İBB’nin zengin koleksiyonu ve farklı koleksiyonlarla sanatseverlerle buluşuyor. İstanbul Sanat’ta ayrıca Gentile Bellini’nin atölyesinde resmedilen, 15. yüzyıla tarihlenen Fatih Sultan Mehmed portresi de yer alıyor. İstanbul Sanat gezilirken aynı zamanda İstanbul’un sembolü olan vapurların restorasyon çalışmaları izlenebilecek.