Kozyatağı’nda iki metronun birleştiği alanda yeni bir otopark, meydan, etkinlik alanı ve yeşil alan düzenlemesi yapıyoruz.

Kozyatağı Yeni Meydanına Kavuşuyor

Kadıköy-Sabiha Gökçen Metro Hattı ve Dudullu-Bostancı Metro Hattımızın Kozyatağı metro çıkışlarının bulunduğu alana yeni bir meydan ve yeşil alan düzenlemesi yapıyoruz. Hem metro hatları hem de İETT otobüslerinin ve toplu ulaşımın entegre olduğu bir ulaşım merkezi olan Kozyatağı’nda hem ulaşım hem de sosyal yaşam için yeni bir merkez hâline getiriyoruz. Kamu yararı adına bölgede İstanbulluların keyifle vakit geçirebilecekleri bir yeşil alan düzenlemesi yapıyoruz.

İstasyon üzerindeki toprak dolguyu kaldırarak elde ettiğimiz alanda yaklaşık 40 bin metrekare kapalı alan, 37 bin metrekare de yeşil alan oluşturduk. Kozyatağı Meydanı’nda hem ulaşım ağını kullanan hem de bölgede oturan İstanbulluların kaliteli vakit geçirebilecekler rekreasyon alanı, açık aktivite alanı ve kapalı etkinlik alanları da yer alacak. Ayrıca düşük meydan dediğimiz alt katta hem iki metroyu birbirine bağlayan hem de İstanbulluların yeme-içme aktivitelerini gerçekleştirebileceği alanlar da oluşturduk. Meydanda öğrencilerin de kullanabileceği ortak çalışma alanları, paylaşımlı ofisler gibi pek çok kamusal alan yer alacak.

Kozyatağı Meydanı Otoparkı Yapıyoruz

Kozyatağı’nda yapacağımız düzenlemelerle keyifli bir meydan halini alacak olan Kozyatağı Meydanı’na 1200 araç kapasiteli otopark inşa ediyor, bölgedeki trafik ve otopark sorununu da çözmek için çalışıyoruz.