Ayrıcalıklı vakıflara temin edilen ve yıllarca işgal edilen binaları, vakıflardan geri alarak İstanbullulara geri kazandırdık. Ayrıcalıklı vakıflardan geri aldığımız binalar şimdi kapılarını İstanbullulara açıyor.

İBB’ye Ait Binaları Vakıflardan Alarak İstanbul’a Verdik

İstanbul’u sadece kaçak yapı ve işgallerden kurtarmıyor ayrıca ayrıcalıklı ve torpilli vakıfların işgalinden de kurtarıyoruz. 2019 yılı öncesinde bazı dernek ve vakıflara bedelsiz ya da uyguna tahsis edilen belediye binalarını geri aldık, almaya devam ediyoruz.

Şu anda Çapa ve Sultanahmet Kent Lokantası olarak hizmet veren binalarda verdiğimiz hukukî süreç sonucunda binaları vakıftan geri aldık ve İstanbul’a Kent Lokantası olarak geri kazandırdık. Şimdiyse o binada hizmet veren Çapa ve Sultanahmet Kent Lokantası ile İstanbullular 40 TL’ye 4 çeşit yemek yiyebiliyor. Yine aynı binada Çapa Ders Atölyesi’ni açarak yine öğrenci ve gençlerimizin hizmetine sunduk.

Vakıflardan geri aldığımız İBB binalarını, tüm İstanbulluların, özellikle gençlerin kullanımına açmaya devam ediyoruz.  Şu anda Kadıköy Zeren Ertaş Öğrenci Yurdu olarak hizmet veren binada da tıpkı Kent Lokantaları’nda olduğu gibi bir hukuki süreç başlatmıştık. Sürecin sonunda 2022 yılında geri aldığımız binada 2023’te Kadıköy Kız Öğrenci Yurdu olarak açtık. 225 kişilik yurdumuzda öğrencilerimize uygun fiyatlı ve güvenilir bir yurt sunduk. Diğer binalarda ve mülklerimizde de hukukî süreçlerimiz devam ediyor.