Ecdat yadigârına sahip çıkmaya devam ediyoruz: Tarihî Yarımada’da yer alan ve Mimar Sinan’ın unutulmuş eseri olan Süleymaniye sıra dükkânlarında başladığımız restorasyon çalışmalarımızı tamamlayarak İstanbul’a kazandırdık.

Süleymaniye Sıra Dükkânları İstanbul Tasarım Müzesi Oldu

Uzun yıllardır atıl durumda kalan ecdat yadigârına sahip çıkarak tekrardan İstanbul’a kazandırdık. Mimar Sinan’ın eseri olan ve UNESCO Dünya Mirası alanında yer alan Süleymaniye sıra dükkânlarına hak ettiği değeri geri kazandırdık. Restore ettiğimiz Süleymaniye sıra dükkânları, geçmiş kullanımından ilham alarak İstanbul Tasarım Müzesi’ne dönüştürdük.

İstanbul Tasarım Müzesi, Süleymaniye’de tasarımcıların, sanatçıların, zanaatkârların yeni buluşma noktası olacak. Sıra Dükkânlar/İstanbul Tasarım Müzesi’nde farklı kurum, marka ve tasarımcıların sergileri yer alıyor. Sergilerin yanı sıra alanda Beltur da hizmet veriyor. Ayrıca alanda İBB Miras, İBB Kadın, Kültür AŞ, İBB Proje, İBB Kültür, Visit İstanbul, İPA ofisleri ve İdari Ofisler de hizmet veriyor. İki etaptan oluşan dükkânların ikinci etabını 5 ay sonra tamamlayarak açacağız.