Esenler İpekyolu Caddesi ile Tekstilkent Caddesi kesişimindeki yol ve kavşak çalışmalarımız %80 seviyesine ulaştı. Esenler cadde düzenleme çalışmalarımız kapsamında yaptığımız ardgerme köprüyü de hizmete açtığımızda bölgede trafik yükü azalacak.

İpekyolu Caddesi ve Tekstilkent Caddesi’nde Çalışmalarımız Devam Ediyor

Esenler İpekyolu ve Tekstilkent caddeleri kesişiminde bulunan kavşağı kaldırarak yerine köprülü kavşak çalışması yapıyoruz. Caddelerin kesişiminde bulunan ve trafik yoğunluğunu kaldıramayan noktada 200 metre uzunluğunda ve 10 metre genişliğinde ardgerme köprü yaparak trafiği rahatlatacağız. Temelini attığımız köprü projesiyle birlikte ayrıca yol, kavşak ve çevre düzenlemesi de yapıyoruz.

Çalışmalar tamamlandığında Giyimkent istikametinden Bayrampaşa istikametine giden yolcular direkt olarak ardgerme köprüyü kullanabilecekler. Yine Bayrampaşa yönünden gelen araç trafiğini de TEM Otoyolu istikâmeti ve Giyimkent istikametine, toplamda 4 şeritle bir geçiş bağlantısı sağlayacağız.

Esenler’de köprülü kavşak çalışmamızın yanı sıra 2 kilometrelik bir yol düzenlemesi de gerçekleştiriyoruz. Yol düzenlemesi kapsamında kaldırım, aydınlatma, yağmur suyu altyapısı ve mevcut yolların kot düzenlemeleriyle birlikte asfaltlarını da yeniliyoruz.

Esenler’de Altyapı Sorunlarını da Çözüyoruz

 Bölgedeki trafik sorununu çözerken aynı zamanda Esenler’de altyapıyı da düzenliyoruz. İpekyolu ve Tekstilkent caddelerinde yaptığımız çalışmalar kapsamında proje alanı içerisinde kalan altyapıyı da yeniliyoruz. Bölgedeki yağmur suyu hattı ve yağmur suyu ızgara