“İstanbul Yenileniyor” kapsamında yürüttüğümüz çalışmalara bir yenisini daha ekledik. Bakırköy’de 1968 yılında yapılmış İş Bankası Blokları’nın depreme dayanıksız yapılarını kontrollü bir şekilde yıkarak kentsel dönüşüme başladık.

Bakırköy İş Bankası Blokları Kentsel Dönüşüm Projesine Başladık

KİPTAŞ’ın hak sahipleriyle anlaşarak dönüşüm başlattığımız ve 111 hak sahibinden oluşan İş Bankası Mensupları Sitesi’nin temelini attık. Bakırköy İş Bankası Blokları kentsel dönüşüm projemizle birlikte 800 İstanbulluyu güvenli, modern ve depreme dayanıklı yuvalarına kavuşturacağız.

İstanbul Yenileniyor: Bakırköy İş Bankası Blokları

Bakırköy ilçesinin Kartaltepe Mahallesi’nde yer alan İş Bankası Mensupları Sitesi’nin İncirli parseli toplamda 9 blok, 66 konut ve 111 hak sahibinden oluşuyor. Hak sahipleri binalarını yenilemek için 24 Mayıs 2022’de “istanbulyenileniyor.com” üzerinden başvuruda bulunmuştu. Hak sahiplerinin talepleri üzerine proje hazırlandı ve 2022 Kasım’da sözleşmeleri imzalayarak kentsel dönüşüm sürecine başladık.

Tahliyeleri tamamlamamızın ardından %99 uzlaşı sağladık. İstanbul Yenileniyor kapsamında kentsel dönüşüme giren Bakırköy İş Bankası Blokları 118 konut, 2 ticari birim olmak üzere toplamda 120 bağımsız birimden oluşacak.