Yıllarca imar izni ve kaçak yapılarla usulsüz bir şekilde işgal edilmiş Üsküdar Salacak Sahili’ni işgallerden arındırıyor, İstanbullulara geri kazandırmak için sahil çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Üsküdar Salacak Sahili’ni Düzenliyoruz

Parsel parsel kaçak yapılarca işgal edilmiş Salacak Sahili’ni halka açıyoruz. İstanbul’un en güzel noktalarından ve eşsiz bir manzaraya sahip olan Üsküdar Salacak Sahili’ni İstanbul’a ve İstanbullulara geri kazandırıyoruz. Kız Kulesi’nin hemen yanında yer alan Üsküdar Salacak Sahili’nde İstanbulluların rahatlıkla vakit geçirebileceği, sosyalleşebileceği, yeşil alanlara sahip olan bir anlayışla düzenleme ve güçlendirme çalışmaları yapıyoruz.

Seyir terasları, çocuk oyun alanlarıyla dikkat çeken sahil şeridinin en önemli özelliği Üsküdar-Harem arasında yapacağımız nostaljik tramvay hattının yer alacak olması. Çalışmalarını tamamladıktan sonra Üsküdar’a yepyeni bir çehre kazandıracak Salacak Sahili’nde zamanla Boğaz rüzgârlarının oluşturduğu falezleri de simgeleyecek özel bir uygulamayla alanı yeniliyoruz.

Üsküdar Salacak Sahil Ne Zaman Açılıyor?

İşgallerden kurtararak İstanbullulara geri kazandıracağımız, sahil kimliğine uygun bir şekilde düzenlediğimiz Üsküdar Salacak Sahili açılışını 2024 Mart ayında gerçekleştireceğiz.