İstanbul’a yeni yeşil alanlar ve meydan düzenlemeleri yaparak kentimize nefes aldırmaya devam ediyoruz. Kadıköy Bostancı Meydanı’nı yakında açıyoruz.

Kadıköy Bostancı Meydanı Açılıyor

Çamaşırcıdere Yaşam Vadisi’nin 2. etabı olan Kadıköy Bostancı Meydanı’nda İstanbulluların dinlenebileceği, gezebileceği ve spor yapıp sosyalleşebileceği bir alan oluşturuyoruz. 110 bin metrekarelik alanda sosyal donatı alanları, basketbol sahaları, büfeler ve yaşam alanı içinde bulunan spor sahaları, Ediz Hun’un kaktüslerinin sergileneceği müze ve etkinlik alanları yer alacak.

Bostancı Meydanı’nda 74 bin metrekarelik bir yeşil alan çalışması da sürdürüyoruz. Yeşil alan çalışması için bölgenin güneyindeki yol aksını kuzey aksına alınmasıyla ilgili projemiz de devam ediyor. Yolu kuzeye kaydırarak 74 bin metrekarelik yeşil alanı denizle buluşturacağız.

Bostancı’ya Yer Altı Otoparkı Yapıyoruz

Bostancı Meydanı çalışmalarımız kapsamında bölgenin trafik ve otopark yükünü hafifletmek için bölgede bir otopark çalışması da yapıyoruz. 5 kattan oluşacak Bostancı Yer Altı Otoparkı, 45 bin metrekarelik alana ve 854 araç, 252 motosiklet kapasitesine sahip olacak.  

Bostancı’nın Altyapısını da Yeniliyoruz

Çamaşırcıdere Yaşam Vadisi çalışmalarının 2. etabı olan Bostancı Meydanı projesi kapsamında bölgenin altyapı sorunlarına da çözüm getiriyoruz. Çalışmalarımız kapsamında 17 bin metreküp kazı hafriyat çalışması yaptık. Daha sonrasında ise zemin iyileştirmesi amacıyla 7 bin metreküp dolgu ve 1400 metreküp de çelik hasır demirli beton iyileştirme çalışmalarını tamamladık. Ayrıca 550 metre yağmur suyu drenaj hatları imalatını gerçekleştirdik.