Avrupa 1. Bölge olarak adlandırılan, Avrupa Yakası’nda bulunan 17 ilçede atık su hatlarını yenilediğimiz ve dere ıslahı gerçekleştirdiğimiz “Avrupa 1. Bölge Dere Islahı ve Bakım ve Onarım” projemizin açılışını gerçekleştirdik.

Avrupa Yakası’nda 17 İlçenin Atık Su Hatlarını Yeniledik

Avrupa Yakası’nda Arnavutköy, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beyoğlu, Esenler, Eyüpsultan, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kağıthane, Sarıyer, Sultangazi, Şişli ve Zeytinburnu’nda karışık çalışan atık su hatlarını yeniledik. Avrupa 1. Bölge olarak adlandırılan bu alanda eksik, yetersiz kesitli derelerin de ıslahını gerçekleştirdik. Derelerle birlikte atık su kollektör hatlarının bakım, onarım ve temizliğini sağlayarak çevreyi ve halk sağlığını koruyoruz.

Bölgedeki atık su arıtma tesislerinin yükünü hafifletmek ve tıkanıklıklardan kaynaklanan su baskınlarını önlemek için 17 ilçede 582.000 metre kollektör temizliği yaptık. Dere ıslahı, mevcut derelerin bakımı, dere ve kollektör temizliği çalışmalarımız kapsamında Avrupa 1. Bölge’nin altyapısı ve dere ıslahı için 1 milyar 260 milyon lira yatırım yaptık.

Avrupa Yakası’nın Altyapısına 33 Milyar 543 Milyon Lira Yatırım Yaptık

 2019’dan günümüze kadar Avrupa Yakası’nda baskınları, taşkınları ve çevre kirliliğini önlemek amacıyla yaptığımız altyapı ve ıslah çalışmalarımız kapsamında bölgeye yaptığımız yatırımlar 33 milyar 543 milyon lirayı aştı. Toplamda 17 ilçeyi kapsayan alanda yaklaşık 5,5 kilometre dere ıslahı gerçekleştirdik. Son durumda 17 ilçede toplamda 48 derede ıslah ve bakım çalışması, temizlik ve kesit genişletme çalışmaları gerçekleştirdik. Altyapı çalışmalarımızla hem su baskınlarını hem de denize atık su karışmasını engelliyoruz.