Eşsiz dünya miraslarından olan Kara Surları’nı tonlarca çöpten ve molozdan kurtararak İstanbulluların gezebileceği, konserlere, söyleşilere, atölyelere ev sahipliği yapacak kültür sanat merkezi hâline getirdik.

Kara Surları Belgradkapı’yı Açtık

Çöplüğe dönmüş ve yıllarca harap hâlde bırakılmış tarihi eserlerimizi canlandırmaya devam ediyoruz. İBB Miras iş birliğiyle Sümbülefendi Mahallesi’ndeki Belgradkapı Kara Surları’nda 30 yıl aradan sonra en kapsamlı restorasyonunu gerçekleştirdik. Dünya mirası 1600 yıllık Kara Surları Belgradkapı’yı kente geri kazandırdık. Kesintisiz yürüme rotası sağlayarak açtığımız Belgradkapı hem Tarihi Yarımada’ya hem de İstanbul’a büyük bir değer katacak.

İstanbul’un yeni kültür-yaşam noktalarından biri hâline gelen Belgradkapı ücretsiz konserlere, film gösterilerine, söyleşilere, atölyelere ev sahipliği yapacak. Depreme uygun bir şekilde güçlendirdiğimiz tarihi alanın dokusuna uygun bir şekilde yeşil alan düzenlemesi de gerçekleştirdik. 3.400 metrekare yeşil alan, 610 metre yürüyüş yolu yaptığımız Belgradkapı’yı İstanbul’a kazandırdık.