Özellikle de yaz aylarında bölge halkına zorluk yaşatan Tuzla koku sorununu yatırımlarımızla çözüyoruz. Tuzla koku sorununu gidermek için çöp sızıntı suyunun arıtım kapasitesini arttırıyor ve bölgedeki koku sorunu gideriyoruz.

Çöp Sızıntı Suyundan Kaynaklanan Kokuyu Gideriyoruz

Mart 2023'te Şile’de temelini attığımız Kömürcüoda Çöp Sızıntı Suyu Arıtma Tesisi ile koku sorununa bir dur diyoruz.  Temelini attığımız tesisimizi tamamladığımızda, çöp sızıntı suyu arıtma kapasitemizi günlük 4 bin metreküpten 12 bin metreküpe çıkaracağız. Çöp suyu arıtma kapasitesini artırarak İstanbul’un çöp sızıntı suyu arıtma ihtiyacının tamamıyla karşılanmasını sağlayacağız.

Çöp Sızıntı Arıtma Yükünü Azaltıyoruz

Tuzla’da yıllardır devam eden altyapı ve koku sorununu kökten çözmek için arıtma tesisimizin çalışmalarına devam ediyoruz. Temelini attığımız Şile Kömürcüoda Düzenli Depolama tesislerimizin kapasitesini artırıyoruz. Açtığımız tesisle birlikte İstanbul’un toplam arıtma kapasitesi %100 artacak. Ayrıca günlük çöp arıtma kapasitesini de 10 bin metreküpün üstüne çıkararak Tuzla başta olmak üzere İstanbul'da koku sorununu çözeceğiz.