1989 yılında kurulan ve İstanbul’un kültür mirasında önemli bir yere sahip olan sembolik mekânlardan Beyoğlu Sineması’nı yeniden seyircilerle buluşturmanın gururunu yaşıyoruz! Beyoğlu Sineması, 2022 Ağustos ayında gerek pandemi gerekse sinemanın yaşadığı maddi zorluklardan dolayı kapanmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak İstanbullu sinemaseverlerin gönlünde ayrı bir yeri olan sinemanın işletmesini aldık ve Ekim 2023’de seyirciyle buluşturduk. 

Beyoğlu Sineması'nı İstanbul'a Kazandırdık

Beyoğlu Sineması’na da ev sahipliği yapan Halep Pasajı, Türk tiyatrosuna ve sinemasına hayat veren ve değer katan bir yer. Ferhan Şensoy, Muhsin Ertuğrul ve Haldun Dormen gibi büyük tiyatro üstatlarından izler taşıyan pasaj, 1989’da Beyoğlu Sineması’nın kurulmasıyla büyük bir işlev kazanmıştı.

Kapanmasıyla sinemaseverleri üzen, tiyatro ve sinema denildiğinde akla ilk gelen yerlerden birisi olan Beyoğlu Sineması’nı yeniden İstanbul’un kültürüne kazandırdık. Beyoğlu Sineması'nı yeniden açarak başta tiyatro ve sinema olmak üzere sanatın ve kültürün tarihe karışmasına izin vermiyor, var gücümüzle yaşatıyoruz.

İstanbul'un Mirasını Koruyoruz

4 Ekim 2023’te perdelerini tekrardan seyirciye açan Beyoğlu Sineması ilk programıyla birlikte yeniden sevenleriyle buluştu. İBB Kültür tarafından hazırlanan programla gösterime açılan sinemamızda her ay birbirinden farklı yapımları gösterime koymanın yanı sıra çeşitli söyleşiler, atölyeler ve stand-up gösterilerine de ev sahipliği yapacağız.

Amatör sinemacılara, sinema öğrencilerine ve sinemaseverler için çeşitli atölyeler düzenleyerek Türk sinemasını geliştirmeye yönelik adımlar da atıyoruz. Dört hafta sürecek atölyelerimize “Ayhan Sonyürek ile Senaryo Atölyesi” ile başladık. Atölyelerimize İstanbul Senin uygulaması üzerinden kayıt yaptırabilirsiniz.