İstanbul’da su oranlarının azaldığı günlerde aldığımız 4,3 milyar TL’lik yatırımla Avrupa Yakası’nda yaşayan yaklaşık 2 milyon İstanbullunun su ihtiyacını gideriyoruz! Avrupa yakasında yaşayan vatandaşlarımızın içme suyu ihtiyacını karşılamak için Terkos-İkitelli İçme Suyu İsale Hattı’nı hizmete aldık.

Terkos-İkitelli İçme Suyu İsale Hattı Açıldı

Terkos Osmangazi Terfi Merkezi’yle İkitelli İçme Suyu Arıtma Tesisi arasına yaklaşık 33,6 kilometrelik ve 2,500 milimetrelik çelik boru imalatını gerçekleştirdik. Bunun yanı sıra 3000 metrelik bir tane denge bacası, 39 tane tahliye, 38 tane vantuz ve 10 tane hat vanası odasının imalatını da yaptık. Böylece hat yedekli bir şekilde çalışarak devreye alındı. Tek hat kapasitemizi 600’den 900’e çıkararak hat kapasitesi 1 milyon metreküp/güne çıktı.

İstanbul'un İçme Su Sorununu Çözülüyor

Milyonlarca İstanbullunun yaşadığı Avrupa Yakası'nda içme suyu büyük bir sorun hâline gelmişti. İstanbul’u, İstanbul’un kaynaklarını koruyup geliştirmek ve vatandaşlarımızın problemlerini çözebilmek adına, yaptığımız büyük yatırımla Terkos-İkitelli İçme Suyu İsale Hattı’nı yapıyoruz. 33,6 kilometrelik altyapı çalışmasına sahip olacak ve %65’ini tamamladığımız bu hat sayesinde İstanbul yeterli ve kaliteli içme suyuna erişebilecek.