Ülkemizin geleceği olan çocuklarımıza en büyük yatırımı yaparak onların eğitimini ve geleceklerini güvence altına alıyoruz. Cumhuriyete sahip çıkacak, onun ilke ve ideallerini devam ettirecek nesiller yetiştirebilmek adına 10 yeni kreşimizin temelini atıyoruz. Böylece İstanbul’un her bir yanında çocuklarımız eşit, adil ve kaliteli eğitimden faydalanabilecek.

10 Yeni İBB Kreşinin Temelini Attık 

Daha iyi nesiller yetiştirebilmek ve çocuklarımıza iyi bir gelecek vadedebilmek için onların ilk eğitim basamağı olan kreşlere büyük değer ve önem veriyoruz. Yeni yatırım ve atılımlarımızla birlikte kreş sayımızı artırarak Avrupa ve Anadolu yakasında yeni Yuvamız İstanbul merkezlerinin temelini attık. Yuvamız İstanbul’un imkânlarından yararlanabilmek için yuvamiz.ibb.istanbul adresini ziyaret edebilirsiniz.

Çocuklarımıza Eşit Eğitim Fırsatı  

İstanbul’un farklı yerlerinde onlarca çocuğumuz, eşit eğitim fırsatından yararlanabilecek. Yeni kreşlerimizin temelini attığımız 10 mahallede okul öncesi çocuklarımıza eğitim verebilmenin yanında anne-baba eğitiminden psikolojik desteğe kadar farklı alanlarda hizmet vereceğiz. Böylece hem çocuklarımız hem de anne-babaları Yuvamız İstanbul merkezlerinden yararlanabilecek.

İstanbul'a 10 Yeni Kreş

Anadolu yakasında bulunan Ümraniye Yukarı Dudullu Mahallesi Kreşi 120 kişilik kontenjana ve 6 sınıfa sahip. Okul öncesi eğitim veren kreşlerimizden birisi olan Sultangazi Cebeci Mahallesi Kreşi 160 kontenjana ve 8 sınıfa sahip. 80 kişilik ve 4 sınıfa sahip Maltepe Atışokulu Mahallesi Kreşi ile 120 kişilik ve 6 sınıfa sahip Maltepe Fındıklı Mahallesi Kreşi olmak üzere Maltepe’de 2 tane açtığımız kreşlerimizle Maltepe’deki kreş sayısını altıya çıkarttık. Pendik’te de 6 olan kreş sayımızı, 80 kişilik ve 4 sınıflık Pendik Ertuğrul Gazi Mahallesi Kreşi ve Pendik Kurtköy Mahallesi Kreşi ile birlikte 8’e çıkarttık.

Avrupa yakasında açacağımız Sarıyer İstinye Mahallesi Kreşimiz 4 sınıfıyla birlikte 80 öğrenciye eğitim verecek.  5 sınıfa sahip bir diğer yuvamız Esenler Atışalanı Mahallesi Kreşimiz ise Esenler’de üçüncü kreşimiz olacak. Avcılar’daki kreş sayımızı ise beş sınıflık Avcılar Tahtakale Mahallesi Kreşi ile birlikte dörde çıkarttık. 120 kişilik ve 6 sınıfa sahip Küçükçekmece Safra Mahallesi Kreşimizle birlikte Küçükçekmece’deki kreş sayımız dörde yükseldi