Sultangazi Yunus Emre Mahallesi’nde temelini attığımız proje sayesinde hem bölgede bulunan riskli yapıları yenileyip depreme dayanıklı hâle getiriyoruz hem de dönüşüm projelerinde İstanbulluların geçici olarak barınabileceği konutlar inşa ediyoruz.

Sultangazi Yunus Emre Mahallesi’nde Rezerv Konutların Temelini Attık

2017 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile rezerv alanı ilan edilen Sultangazi Yunus Emre Mahallesi’nde hazırladığımız 488 konut, 19 ticari alan olmak üzere toplamda 507 birimden oluşan, 1 kreş, 1 mahalle evi ve kapalı otoparka sahip projemizin temelini attık. Rezerv Konut Projesi ile bölgedeki riskli yapıları yeniliyor ve bölgeye değer katıyoruz. Depreme dayanıklı binaların yanı sıra kreş, mahalle evi ve kapalı otoparkıyla bölgeyi yaşam alanı hâline getiriyoruz.

Temelini attığımız projeyle birlikte kentsel dönüşüm odaklı uygulamalarımızı hızlı ve etkin bir şekilde sürdürmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait olacak yapı stokunu, rezerv yapı alanı çevresinde bulunan ve riskli yapılarda yaşayan İstanbulluları güvenli yapılara taşınması için kullanacağız.

5 Yılda 18 Projenin Temelini Attık

İBB iştiraki KİPTAŞ ile 5 yılda onlarca projenin temelini attık, KİPTAŞ’ı Türkiye’de sabit taksitle sosyal konut üreten tek kurum hâline getirdik. KİPTAŞ tarihinde en fazla riskli yapı yeniledik. Kentsel dönüşüm kapsamında KİPTAŞ ile 5 yılda, sosyal konut ve kaynak geliştirme projelerimiz haricinde, 5.925 bağımsız birimden oluşan 9 projeyi tamamlayıp hak sahiplerine anahtar teslimini yaptık. 5.285 bağımsız birimden oluşan 18 projemizin temelini attık. 6.590 birimden oluşan 30 projemizin de sahada aktif çalışmalarımız devam ediyor. 2/3 uzlaşı sağladığımız ve projelerini tamamladığımız 22 bin konutun çalışmalarına da önümüzdeki dönem başlayacağız, toplamda 50 bin riskli konutu dönüştürmeyi hedefliyoruz.