Anadolu Yakası’ndaki 5 ilçedeki 47 noktadan Ömerli Barajı’na akan atık su akışına İSKİ Ömerli Havzası Çevre Projesi ile çözüyoruz.

Ömerli Barajı’na Atık Su Akışını Engelliyoruz

500 milyon liralık yatırımla Tuzla, Pendik, Sultanbeyli, Çekmeköy ve Sancaktepe ilçelerindeki 47 noktadan Ömerli Barajı’na akan 15 bin ton atık su tarihe karışıyor. İSKİ Ömerli Havzası Çevre Projesi ile birlikte Ömerli İçme Suyu Havzası’nın suyunun temiz kalmasını sağlıyoruz. Ömerli Havzası Çevre Projesi kapsamında toplamda 74 bin 294 metre uzunluğunda atık su, 8 bin 319 metre yağmur suyu şebeke ve kolektör hatlarını tamamladık. Projemizin tamamlanmasıyla birlikte yağmur suları temiz bir şekilde havzalardan ve derelerden geçerek Ömerli’ye ulaşıyor.

Bunun yanı sıra tam 181 noktada engellediğimiz gibi farklı 47 noktada atık suların Boğaz’a ve barajlara karışmasını engelledik. 31 noktada daha çalışmalarımız devam ediyor.

Ömerli Havzası Çevre Projemizi Tamamladık

Fenni atık su ve yağmur suyu hattı bulunmayıp foseptik sistem çalışan ve yetersiz atık su hattı nedeniyle Ömerli’ye 47 noktadan atık su karışımı olduğunu tespit ettik. Bu 47 noktada atık su karışımını önlemek amacıyla 5 ilçede çalışmalara başladık.

Tuzla ilçesi Akfırat, Tepeören, Fatih mahalleleri ve Okan Üniversitesi Kampüsü’nde; Pendik ilçesi Göçbeyli, Ballıca ve Kurtdoğmuş mahallelerinde; Sultanbeyli ilçesi Mecidiye, Orhangazi ve Mimar Sinan mahallelerinde; Çekmeköy ilçesi Soğukpınar Mahallesi’nde; Sancaktepe ilçesi Paşaköy, Eyüpsultan ve Sarıgazi mahallelerinde,

  • 74.294 metre atık su kolektör ve şebeke hattı
  • 8.319 metre yağmur suyu hattı
  • 2 tane foseptik yapısı
  • 1 tane vorteks yapısı imalatlarını tamamladık.

Ömerli İçme Suyu Barajı Havzası’na karışan günlük 15 bin metreküp atık suyun karışımını engelleyerek atık suların Tuzla Atıksu Arıtma Tesisi’ne ulaşmasını sağladık