Kapsamlı bir yenileme çalışması sürdürdüğümüz Küçükçekmece İBB 100. Yıl Stadı’nı 39 amatör futbol takımının ve İstanbulluların kullanımına sunduk.

İBB 100. Yıl Stadı’nı Açtık

Atıl durumdaki İBB 100. Yıl Stadı’nı artık 39 amatör futbol takımının rahatlıkla antrenman yapabileceği ve profesyonel lig maçlarının oynanabileceği bir şekilde yeniledik. Yenileme çalışmalarımız kapsamında FIFA 1 onaylı, 2368 seyirci kapasiteli futbol sahasına dönüştürdüğümüz tesiste amatör takımlar antrenman yapabilecek. Yaklaşık 3.500 sporcunun faydalanabileceği İBB 100. Yıl Stadı’nda Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri olmak üzere haftada 3 gün açık alan aktivite egzersizleri yapılabilecek. Ayrıca çevre ilçelerdeki amatör takımlar da ihtiyaç hâlinde İBB 100. Yıl Stadı’nda maç yapabilecek.

4,5 Yılda 19 Spor Tesisi Açtık

İstanbul’u spor şehri yapmak, sporu ve aktif yaşamı şehrimizin her yerine ulaştırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. İBB tarihinde ilklere imza atarak spor ve aktif yaşam alanında çalışmalar yapıyoruz. 4,5 yılda 7‘si futbol stadı olmak üzere toplamda 19 spor tesisi açtık. Çok sayıdaki semt statlarının eksiklerini tamamlayarak yeniledik.

İstanbul’da bir ilki gerçekleştirerek engelsiz spor parkları açtık. İstanbul’da toplamda 35 okulumuza spor salonu kazandırdık, 15 okulumuzun spor salonu yapımlarına devam ediyoruz. Tesis ve salonların yanı sıra Haliç Su Sporları Merkezi’ni açtık, Haliç’e bir spor parkı kazandırdık. 5’ini açılışa hazırladığımız, 4’ünü de yaz aylarında açacağımız 9 mini spor merkezi oluşturduk.