Yıldız’a kadar açtığımız Mahmutbey-Mecidiyeköy-Kabataş Metro Hattı’nın Beşiktaş ve Kabataş duraklarının yeraltı çalışmalarını bitirmek üzereyiz. Metro hattının ilk olarak Kabataş İstasyonu’nu, arkeolojik çalışmaları bittikten sonra da Beşiktaş İstasyonu’nu hizmete açacağız.

Kabataş ve Beşiktaş İstasyonlarında Çalışmalar %70 Seviyesinde

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı’nın işletmeye açtığımız Yıldız durağından Kabataş yönüne doğru olan çalışmalarımızı ilerletiyoruz. Metro hattının Kabataş ve Beşiktaş arasındaki arkeolojik kazılarımız sürüyor. Arkeolojik kazıların yanı sıra hat tünel işleriyle elektromekanik imalatlara da devam ediyoruz.

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı’nın Beşiktaş ve Kabataş istasyonu arasındaki ana hat demir yolu imalatlarımız %70 seviyesine ulaştı. Arkeolojik kazı çalışmaları tamamlandıktan sonra istasyon inşasına başlayarak istasyonlarımızı tamamlayacağız. Beşiktaş İstasyonu’nda 685 metrelik ara kat tünelini tamamladık, son 100 metrelik kısmın çalışmaları sürüyor. Kabataş İstasyonu’nda ise 713 metrelik ara kat tünelini tamamladık, son 450 metrelik tünelde çalışmalar devam ediyor.

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı Güzergâhı

Kabataş ve Esenyurt arasında tam otomatik sürücüsüz metro hattı olarak projelendirdiğimiz metro hattımızı farkı noktalardan diğer ulaşım araçlarına entegre ediyoruz. Metro hattının Kabataş durağından T1 Bağcılar-Kabataş Tramvayına, F1 Taksim-Kabataş füniküler hattına ve deniz ulaşımına aktarma sağlanabilecek. Hattın Beşiktaş durağından ise deniz ulaşımına aktarma sağlanabilecek. Mecidiyeköy durağından ise M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı’na ve metrobüse aktarma sağlanabilecek.