Sokakta yaşayan evsiz bireylere yönelik koruyucu sağlık çalışmalarımızı kapsamlı bir şekilde sürdürmeye devam ediyoruz: Mobil Banyo Aracı, Taksim’de hizmet vermeye başladı.

Mobil Banyo Hizmet Aracı Taksim’de

Sağlık Dairesi Başkanlığı İstanbul Darülaceze Şube Müdürlüğü koordinasyonuyla her yıl kış aylarında evsiz bireylere yönelik barınma, kişisel bakım, sağlık, gıda ve giyim desteği hizmetinin yanı sıra Mobil Banyo Hizmet Aracı ile yılın 12 ayı boyunca hizmet verecek.

İlk olarak 2024 Nisan ayında Fatih Yenikapı Etkinlik Alanı’nda hizmet veren Mobil Banyo Aracı bu kez de Taksim Gezi Parkı’nda hizmete başladı. Pilot olarak başlayan projemiz ilk etapta tek otobüsle hizmete başlasa da ihtiyaç doğrultusunda araç sayısı artırılacak. 2024 Nisan ayından itibaren Mobil Banyo Hizmet Aracı’ndan 191 evsiz birey faydalandı.

Mobil Banyo Hizmet Aracı’nın İçinde Neler Var?

Evsiz bireylere yönelik kapsamlı bir şekilde hijyen ve kişisel bakım hizmeti sunan İstanbul Mobil Banyo Hizmet Aracı içerisinde 2 tuvalet, 2 giyinme kabini, 2 kuaför, 2 duş, dinlenme alanı, mutfak ve psikososyal destek alanı yer alıyor.