Maltepe’ye yaklaşık 25 bin metrekarelik meydan kazandırdığımız Maltepe Cumhuriyet Meydanı’nı İstanbullularla buluşturduk.

Maltepe Cumhuriyet Meydanı Açıldı

2023 Eylül’de trafiğe açtığımız Maltepe Cumhuriyet Meydanı Alt Geçidi ile birlikte Maltepe Bağdat Caddesi ve Cumhuriyet Meydanı’nda araç trafiğini yer altına almış hem trafiği kesintisiz hâle getirmiş hem de Maltepe’de yeni bir meydan için alan oluşturmuştuk. Meydan alanını oluşturduktan sonra çalışmalarına başladığımız Maltepe Cumhuriyet Meydanı’nı tamamlayarak hizmete açtık.

Atatürk ve Bağdat caddelerinin kesişiminde yer alan Maltepe Cumhuriyet Meydanı kültür alanları, kitapçıları, sosyal donatı alanları ve amfisiyle Maltepe yeni bir görünüme kavuştu. Caddelerdeki trafiği yer altına almamızla birlikte ortaya çıkan 25 bin metrekarelik alanda Maltepe’ye hem prestij cadde hem de yeni bir meydan kazandırdık.

Maltepe Fındıklı Sosyal Yaşam Merkezi’ni Açtık

Maltepe Cumhuriyet Meydanı’nın yanı sıra Maltepe’ye çok fonksiyonlu bir sosyal merkez kazandırdık. Maltepe Fındıklı Sosyal Yaşam Merkezi Maltepeli kadınlar, çocuklar, engelliler ve Maltepeliler için kapsayıcı farklı hizmetlere ev sahipliği yapıyor. 4 kattan oluşan Maltepe Fındıklı Sosyal Yaşam Merkezi’nin -2 ve -1. Katlarında ortak otopark yer alıyor.

Merkezin giriş katında Sosyal Hizmet Merkezi yer alıyor. Sosyal Hizmet Merkezi, sosyal ve ekonomik desteğe ihtiyaç duyan İstanbullular için hizmet verecek. Merkezin giriş katında ayrıca çok amaçlı oda, spor salonu, teknoloji atölyesi, bireysel danışmanlık hizmetleri de yer alıyor. Merkezin birinci katında ise ÖZGEM Kısa Mola Merkezi, spor sınıfı, el sanatları sınıfı ve halkla ilişkiler noktası hizmet veriyor.

Maltepe İBB Kadın ve Yuvamız İstanbul Kreşini Açtık

İBB Kadın Merkezlerinin 10. şubesini Maltepe Fındıklı Sosyal Yaşam Merkezi içerisinde açtık. Maltepe Fındıklı İBB Kadın Hizmet Merkezi’nde Maltepe’de yaşayan kadınlara yönelik bireysel, hukuki ve psikolojik danışmanlık hizmetleri, eğitici seminer ve atölyeler yer alıyor.

Merkezin birinci katında ise Maltepe Fındıklı Yuvamız İstanbul Çocuk Etkinlik Merkezi’ni hizmete açtık. 3-6 yaş çocukların eğitim göreceği Fındıklı Yuvamız İstanbul kreşi hafta içi 07.30-19.00 arasında hizmet verecek.