İstanbul’un ana arterlerinden olan Kabataş’taki yıllardır süren inşaatı azaltacak Kabataş Transfer Merkezi’nin birinci etabını tamamlayarak İstanbullularla buluşturduk.

Kabataş Transfer Merkezi’nin 1. Etabını Tamamladık

2021 Eylül’de 1 milyar 150 milyon liralık yatırımla çalışmalarına başladığımız Kabataş Transfer Merkezi’nin ilk etabını tamamladık. Terfi merkezinin ve çevre düzenlemesinin çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Karaköy’den Beşiktaş’a kadar uzanan bölgedeki araç ve yaya trafiğini rahatlatıyoruz. Bölgedeki otobüs yoğunluğunun bir kısmını ise yer altı otoparkına alacağız.

Beyoğlu Kabataş Meydanı’na Kavuştu

Metro, tramvay, füniküler, otobüs ve vapur hatlarının buluşma noktası olan Kabataş Transfer Merkezi’nde artık sahile kesintisiz erişim ağlanacak, yeşil alanlar ve sosyal merkezleriyle Beyoğlu’na güzel bir meydanı kazandırdık. Tarihî yapılara ve ulaşım noktalarıyla öne çıkan Kabataş Meydanı’nda yeşil alan ve sosyal alan düzenlemeleri gerçekleştirdik.  

Ulaşım için bir transfer merkezi olmanın yanı sıra Kabataş Transfer Merkezi ayrıca İstanbulluların rahatlıkla sosyalleşmek için kullanabileceği bir meydan hâline geldi. Özellikle de yolcuların ve yayaların zaman geçireceği bir istasyon alanı oluşturduk. Kabataş Transfer Merkezi’nin meydanında dükkânlar, sergi alanları, geniş otopark alanı, kafe, sanat merkezi, İstanbul Kitapçısı, çalışma alanları ve ofisler de yer alıyor. Projenin tamamlanmasının ardından bölgeyi 10 yıllık inşaat görüntüsünden kurtaracağız.

Deniz Trafiğini Düzenliyoruz

Kabataş Transfer Merkezi ile sadece kara trafiğini değil deniz yollarındaki trafiği de düzenliyoruz. Günlük yaklaşık 70 bin kişiyi karşılayan kapasitesiyle transfer merkezini, deniz yollarıyla da entegre olarak düzenledik.