İSTANBUL’DAKİ ÖĞRENCİLERİN YEPYENİ BİR YURDU DAHA VAR
Küçükçekmece’de açılan kız ve erkek öğrenci yurtları; güvenliği, imkanları ve kalitesiyle İstanbul’a öğrenim için gelen üniversite öğrencilerine sadece barınma imkanı değil yeni bir yuva olmayı vadediyor. 

GÜVENLİ, KALİTELİ VE UYGUN FİYATLI
Tüm İBB yurtlarında olduğu gibi depreme dayanıklılığının yanı sıra temizlik hizmeti, 24 saat kamera ve güvenlik hizmeti sunulan Küçükçekmece Filenin Sultanları Kız ve Erkek Öğrenci Yurtları’nda toplamda 36’sı temizlik personeli olmak üzere 54 personel görev yapıyor. Güvenlikle ilgili her detayı düşünülen yurtlarda aynı zamanda tüm alanda duman/gaz detektörleri ve alarm sistemleri yer alıyor. 

Yine tüm yurtlarda olduğu gibi İBB Filenin Sultanları Kız ve Erkek Öğrenci Yurtları’nda diyetisyenler tarafından belirlenen menüye uygun olarak sabah ve akşam olmak üzere iki öğün yemek hizmeti veriliyor. 

Kız ve erkek öğrenciler için birbirinden bağımsız yurtlar içeren kompleks, toplam 5 bloktan oluşuyor. 560 kız öğrencinin konaklayabileceği 139 oda kız yurdunda, 482 erkek öğrencinin konaklayabileceği 113 oda erkek öğrenci yurdunda yer alıyor. 

BU YURTLARDA İHTİYAÇ OLAN HER ŞEY VAR!
57 bin metrekarelik alana inşa edilen yeni kız ve erkek öğrenci yurtlarının odalarında, kesintisiz internet, banyo ve tuvalet, ranza yatak, soyunma dolapları, sandalye, boy aynası, buzdolabı, duman/gaz detektörü ve alarm sistemi bulunuyor.

Genel kullanım alanlarında ise kız ve erkek yurtlarında birbirinden ayrı olmak üzere kütüphaneler, çalışma odaları, eğitim sınıfları, bilgisayar odaları, aktivite odaları, dinlenme odaları, hobi mutfakları, çamaşırhane ve ütü odaları, valiz odaları, mescit, yemekhaneler bulunuyor.

Aynı zamanda ulaşımı daha kolay hale getirmek için yurt kampüsü içerisine İETT tarafından yerleştirilen otobüs durağından Halkalı Marmaray’a otobüs seferi hizmeti veriliyor.