İBB iştiraki KİPTAŞ tarafından 2017’de riskli alan ilan edilen Kaper Sitesi’nin sorunları çözüldü. 2017’de riskli alan ilan edilen ve 2019’da anlaşma sağlanıp müteahhit tarafından Kaper Sitesi yıkılmıştı. Ancak daha sonrasında mevzuat değişiklikleri nedeniyle Kaper Sitesi’nin yapımı uzamıştı. KİPTAŞ Kaper Sitesi sorunlarını çözdü.

Kartal Kaper Sitesi Sahiplerine Kavuştu

Kartal Hürriyet Mahallesi’nde 1988’den önce yapılan ve 2 parselden oluşan Kaper Sitesi depreme karşı riskli bir alandı. 16 blok 292 konut bağımsız birimden oluşan Kaper Sitesi’nin hak sahipleri kentsel dönüşüm için yıllarca uğraştı. 2017’de riskli alan ilan edildi ancak 2019’a kadar hiçbir işlem yapılmamıştı. 2019’da da sitenin yıkılmasının ardından yaşanan mevzuat değişiklikleri nedeniyle süreç uzamıştı. Mağdur olan hak sahipleri 2021 yılında çözüm için KİPTAŞ’a başvurdu. KİPTAŞ ile Kaper Sitesi kentsel dönüşüme girdi ve sorunlar çözüldü.

İstanbul Yenileniyor projesi ile Kaper Sitesi için bir proje çalıştık, hak sahiplerini bilgilendirdik. Ekim 2022’de hak sahipleriyle sözleşme imzaladık. Her 2 parselde de 3’te iki çoğunluğa ulaşarak temel atma işlemlerine başladık. Projeye göre Kaper Sitesi’ne 7 blok, 590 konut ve 6 ticari birim olacak şekilde toplamda 596 bağımsız birimin inşasına başladık.

İstanbul Yenileniyor kapsamında 14 Nisan 2023’te temeli atılan ve kentsel dönüşüme giren Kartal Kaper Sitesi’nin daire eşleştirmesi kurası yapıldı. Uzun yıllardır sorun ve sıkıntı yaşayan Kaper Sitesi’nin bir çözüme kavuşmasını bekleyen hak sahipleri artık evlerine kavuştu. Kaper Sitesi’nin yenilenmesiyle birlikte 1.200 kişi güvenli ve güçlü dairelerini aldı.

İstanbul Yenileniyor, Güçleniyor

Deprem ve kentsel dönüşüm konusunda topyekûn seferberlik getirdik ve “İstanbul Yenileniyor”u hayata geçirdik. İstanbul’u depreme hazırlamanın ve riskli yapıları bir bir yenilemenin gururunu yaşıyoruz. İstanbul Yenileniyor kapsamında kâr amacı gütmeden hizmet veren KİPTAŞ mahalle aralarına girerek İstanbul’da pek çok riskli yapıyı yeniliyor.

Bugüne kadar KİPTAŞ ile yaklaşık 10 bin bağımsız birimden oluşan 15 proje tamamlandı. Ayrıca yine yaklaşık 8 bin bağımsız birimden oluşan 20 projeyi de başlattık ve çalışmalarına devam ediyoruz. Sahada çalışmaları tamamlanan, 9 bin 200’e yakın bağımsız birimden oluşan 36 proje de sonuçlanmak üzere. Toplamda yaklaşık 30 bin bağımsız birimi İstanbul Yenileniyor kapsamında KİPTAŞ ile birlikte yeniliyor ve güçlendiriyoruz. Yaklaşık 100 bin İstanbullunun hayatını güvence altına alıyoruz.

 BB Kentsel Dönüşüm hakkında detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.