Yoğun araç ve yaya trafiğinin yaşandığı Kadıköy Bağdat Caddesi’nde yenileme çalışmalarımıza başlıyoruz. 32 bin metrekarelik alanda yapacağımız yenileme çalışmalarımızda caddeyi baştan sona tüm elemanlarıyla birlikte yenileyeceğiz.

Kadıköy Bağdat Caddesi Yenileniyor

Çevresindeki ulaşım donatıları ve düzlüğü sayesinde kentsel kamusal alana dönüşme potansiyeli yüksek olan Kadıköy Bağdat Caddesi’nin kamusal niteliğini ve kamusal alanını artırmayı hedefliyoruz. İlk etabına başladığımız yenileme çalışmalarında toplamda 32 bin metrekarelik alanda Kadıköy Bağdat Caddesi’nin kaldırımlarını yeniliyor, yaya geçişlerini iyileştiriyor, kent mobilyalarını modernize ediyoruz. Ayrıca caddeyi oturma dinlenme alanları, sergi salonları ve bisiklet yollarıyla yeniden canlandırıyoruz.

Kadıköy Bağdat Caddesi yenileme çalışmalarımızla birlikte caddedeki kaldırımları genişletecek, kot farklılıklarını giderecek, yaya geçişlerini kolaylaştıracak, caddedeki kültürel değerleri koruyacak ve düzenleyecek, yeni sanat odakları kazandıracak, somut olmayan kültür varlıklarını kayıt altına alıp ulaşılabilir bir hâle getireceğiz.

Yürünebilir ve spor yapılabilir bir cadde olarak düzenleyeceğimiz Kadıköy Bağdat Caddesi’nde araç hızının düşürerek yayaların karşıdan karşıya geçişlerini daha güvenli hâle getireceğiz. Ayrıca caddede var olan bitki dokusunu koruyacak, cadde üstü ve artık alanları yeşillendireceğiz. Cadde düzenleme çalışmalarımızın yanı sıra Kadıköy Bağdat Caddesi’nin altyapısını da yenileyeceğiz.