İstanbul plajlarında mıntıka ve yosun temizliği yaparak İstanbulluların ve ziyaretçilerin rahatlıkla kullanabileceği bir şekilde yaza hazırlıyoruz.

İstanbul’un Temiz Plajları Sezona Hazır

İstanbul genelinde 4 milyon metrekareyi bulan plajlarımızı sezon başından sezon sonuna kadar ziyaretçilerimizin kullanımına uygun hâle getirmek için düzenli olarak temizliyoruz. Kullanım dolayısıyla sene boyunca plajlarda biriken 3 bin tonun üzerindeki atık ve 4 bin tonun üzerindeki yosunları toplayarak temizliyoruz. İBB iştiraki İSTAÇ, 46 ekibiyle birlikte düzenli olarak kirlenen plajları temizleyerek plajları kullanıma hazırlıyor.

İBB Plajları Yaza Hazır

İBB sorumluluğundaki Büyükada, Caddebostan, Bakırköy Güneş ve Küçükçekmece Menekşe plajlarını yaza hazırladık. 15 Haziran'da açılacak sezonda plajlarımızda giyinme kabini, duş alanları, şemsiye ve şezlonglar hizmet verecek. Plajlarda ayrıca yeme-içme için BELTUR kafeler hizmette olacak.

İBB Plaj Giriş Ücretleri Ne Kadar?

İBB plajları için 2024 yılı giriş ücret tarifesi şu şekilde:

  • Kadıköy Caddebostan 1 ve Bakırköy Güneş plajları giriş ücreti tam 60 TL, öğrenci 30 TL
  • Kadıköy Caddebostan 2-3 ve Küçükçekmece Menekşe Plajları kısmi hizmet ücreti 30 TL
  • Çatalca Yalıköy 1-2, Arnavutköy Yeniköy, Sarıyer Kısırkaya, Silivri Semizkum, Kumluk, Selimpaşa, Büyükçekmece Albatros ve Avcılar Denizköşkler plajları giriş ücretsiz.

İBB Plajlarında Neler Var?

Tam hizmet sunan Kadıköy Caddebostan 1 ve Bakırköy Güneş plajlarında kapalı turnike sistemi, tam fonksiyonlu, tuvalet, soyunma kabini, duş alanları, kafe, spor alanları, şezlong ve şemsiye hizmeti bulunuyor.

Kadıköy Caddebostan 2-3 ve Küçükçekmece Menekşe plajlarında açık duş ve tuvalet hizmeti Boğaziçi A.Ş tarafından ücretli bir şekilde veriliyor. Plajlardaki şezlong ve şemsiye kiralama hizmeti ise BELTUR tarafından sağlanıyor.

Çatalca Yalıköy 1-2, Arnavutköy Yeniköy, Sarıyer Kısırkaya, Silivri Semizkum, Kumluk, Selimpaşa, Büyükçekmece Albatros ve Avcılar Denizköşkler plajları ise üçüncü model olarak işletiliyor. Plajlara girişin ücretsiz olmasının yanı sıra ücretsiz girişlerde duş, tuvalet, soyunma kabini gibi hizmetler 2 TL olarak Boğaziçi A.Ş. tarafından sağlanıyor.

BELTUR Büyükada Plajı ise şehrin kalabalığından kaçmak ve tatil yapmak isteyenler için 7/24 hizmet veriyor. BELTUR Büyükada Plajı'nda şezlong, şemsiye, duş ve tuvalet gibi temel hizmetlerin yanı sıra plajdaki 2 BELTUR Mini bulunuyor. Ayrıca Büyükada Tabiat ve Orman Parkı içindeki BELTUR Büyükada Tesisi'nde restoran ve kafe hizmetlerinden de yararlanılabiliyor.

Anadolu Yakası Kadıköy Caddebostan 1-2-3 Plajları, Avrupa Yakasında ise Bakırköy Güneş Motel Küçükçekmece Menekşe plajları ise engelli kullanımına uygun olarak düzenlendi. Bu plajlarda engelli kullanımına uygun ulaşım yolu, soyunma kabinleri, tuvalet ve duş yer alıyor.