İstanbul Vakfı’nın her yıl düzenlediği Kurban Bağışı Kampanyası’na bu yıl büyük rağbet gördü. 20 gün içerisinde 22 milyon TL üzerinde bağışa ulaşan Kurban Bağışı Kampanyası hâlâ devam ediyor.

İstanbul Vakfı Kurban Bağışı Kampanyası

Dilek İmamoğlu’nun da çocuklar ve öğrencilerle ilgili projeler yürüttüğü İstanbul Vakfı aracılığıyla bu yıl Kurban Bağışı Kampanyası yapıyoruz. 2024 Kurban Bayramı’nda kurban bağışında bulunmak isteyen kişilerle, ihtiyaç sahiplerini İstanbul Vakfı ile bir araya getiriyoruz. İstanbul Vakfı ile 4 yılda 800 bin ihtiyaç sahibi aileye ulaştık, bu yıl da Kurban Bağışı için ihtiyaç sahibi ailelere ulaşacağız. İstanbul Vakfı Kurban Bağış Kampanyası’nın başladığı günden bu yana 2.254 kurban hissesi bağışlandı, 31 milyon 556 bin TL bağış toplandı. Kurban Bağışı Kampanyası ile toplanan kurban hisseleri binlerce ihtiyaç sahibine ulaşacak.

Her yapılan bağışın miktarı ve bağışçı sayısının şeffaf bir şekilde yayımlandığı İstanbul Vakfı Kurban Bağışı Kampanyası’na bagis.istanbulvakfi.istanbul/kurban-bagisi adresinden katılabilirsiniz. İBB kurban bağışı 2024 fiyatları 14.000 TL.

İBB Kurban Bağışı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kurban bağışında bulunmak ve kurban hissesi almak için İstanbul Vakfı internet adresinde bulunan “Kurban Bağışı” bölümünden kurban bağışı başvurusu yapabilirsiniz. Kurban Bağışı bölümünde yer alan “Vekalet Sahibi” bilgilerini doldurduktan sonra bağışlanacak 16 adet konservenin 1 adedinin size ulaşmasını isterseniz başvuru formunda ayrılan seçeneği işaretlemeniz yeterlidir. Kurban hisse bağışı fiyatını dilerseniz EFT/Havale isterseniz de kredi kartı ile ödeyebilirsiniz.

İstanbul Vakfı üzerinden İBB kurban bağışında bulunan kişiler, kurban bağışı sorgulamasını buradan yapabilirler.

 İBB Kurban Bağışı Nasıl Yapılır?

İstanbul Vakfı üzerinden bağışta bulunduktan sonra kurban kesimleri TSE onaylı helal kesim belgesine sahip firma tarafından gerçekleştirilecek. Kurban Bayramı’nın ilk günü vekaleti alınan bağıcıların kurban kesim işlemlerine başlanacak ve bayramın 3. günü tamamlanacak. Kesim işlemleri bittikten sonra etler 3 gün dinlendirilecek ve etler kuşbaşı olarak pişirilip konservelenecek, 21 gün daha dinlendirildikten sonra ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacak. İstanbul Vakfı kurban bağış konservelerinin ömrü 18 aydır.