Eminönü-Alibeyköy tramvayı açıldı. Farklı ilçelere kara, deniz ve raylı sistem entegrasyonlarıyla bağladığımız tramvay hattımız Alibeyköy-Eminönü arasında kesintisiz ulaşıma başladı. İlk yolculuğunu Eminönü’nden Feshane’ye yapan tramvay hattımız İstanbullulara güvenli ve kaliteli bir yolculuk sunuyor.

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattını Tamamladık

2018 yılında kazık sistemi olmadan yapılan Balat-Ayvansaray arasındaki çökme ve kayma problemini tespit edip yapımına yeniden başladık. Yeniden yapım kapsamında hat kesimini kırdık, 25 ile 60 metre uzunluklarda toplam 375 çelik ve fore kazık çaktık. Kayaya oturan kazıklı sistem olarak hattı yeniden inşa ettik.

Yapımına başlanan ve sonrasında durdurulan tramvay hattının çalışmaları 2023 yılında tamamlandı. Alibeyköy-Eminönü arasını 35 dakikaya indiren hattımız günlük 114 bin yolcu taşıma kapasitesine ve 10.1 kilometrelik bir hatta sahip.

T5 Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı Yollarda

2023 Ağustos ayında hizmete aldığımız T5 Eminönü-Alibeyköy tramvay hattımız, Alibeyköy-Eminönü arasında kesintisiz ulaşım sağlıyor. T5 Eminönü-Alibeyköy tramvay hattı duraklarının da tamamlanmasıyla birlikte tramvay hattı, Eyüpsultan ve Fatih ilçelerinde deniz, kara ve raylı sistemlerle entegre edildi.

T5 Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı Durakları

Eminönü-Alibeyköy tramvay hattı durakları arası yaklaşık 35 dakika sürecek T5 Eminönü-Alibeyköy tramvay hattı 14 duraktan geçecek. İstanbulluların hizmetine açtığımız Eminönü-Alibeyköy tramvay hattı durakları:

·        Eminönü

·        Küçükpazar

·        Cibali

·        Fener

·        Balat

·        Ayvansaray

·        Feshane

·        Eyüpsultan Teleferik

·        Eyüpsultan Devlet Hastanesi

·        Silahtarağa Mahallesi

·        Üniversite

·        Alibeyköy Merkez

·        Alibeyköy Metro

·        Alibeyköy Cep Otogarı

Unkapanı’ndaki Su Baskını Sorununu da Çözdük

Tramvayın geçmiş çalışmalarında ortaya çıkan problemleri de çözdük. Unkapanı Köprüsü’nün altından geçmesi gereken ama hiç tasarlanmamış 300 metrelik bir tünel de inşa ettik. Unkapanı Kavşağı Köprüsü’nün yıkılıp yenilenmesi çalışmasında buraya bir tünel de yaparak Unkapanı’nda ve kavşakta yaşanan su basma problemlerini çözdük, köprüyü de yeniledik.