Yaşam vadilerini ve dere yataklarını ranta değil 16 milyon İstanbullunun hizmetine sunuyoruz. “Yeni Yatırımlar Yeni Atılımlar” kapsamında başladığımız çalışmalarımız sürüyor. Baltalimanı Yaşam Vadisi 1. Etap açılışını gerçekleştirdik. 

Baltalimanı Yaşam Vadisi’nin 1. Etabı Bitti

İstanbul’a milyonlarca metrekare yaşam vadisi yapıyor, yeşil alanları İstanbulluların hizmetine sunuyoruz. İki etapta gerçekleştireceğimiz Baltalimanı Yaşam Vadisi’nin 50 bin metrekareye yakın kısmını ilk etapta bitirdik ve hizmete sunduk. 2. etabını da bitirdikten sonra Baltalimanı Yaşam Vadisi 250bin metrekarelik alanıyla İstanbulluların hizmetinde olacak.

İstanbul’a Yeni Bir Yeşil Alan Geldi

Baltalimanı Deresi çevresindeki doğal yaşamı canlandırmak, koruma-kullanma dengesini sağlayarak hem doğal yaşamı korumak hem de İstanbulluların kullanmasını sağlamak için çalışmalara başlamıştık. Birinci etabı tamamlanan Baltalimanı Yaşam Vadisi’nde 1437 metre bisiklet yolu, 2950 metre yürüyüş yolu, çocuk oyun alanları, spor alanları, piknik alanları, etkinlik çayırları ve oturma-dinlenme alanları yer alıyor.

Baltalimanı Yaşam Vadisi alanında bulunan sürücü kursu eğitim alanını da taşıyarak yaklaşık 6500 metrekarelik beton alanını da yeşil alana dönüştürüyoruz. Kanlıkavak Yolu Alt Mevkii Caddesi’ndeki düzenlemeyle birlikte de bölgeye 1500 metrelik bir bisiklet yolu kazandırdık.

Baltalimanı Vadisi'nin Altyapı Sorunlarını Çözdük

İstanbulluların hizmetine sadece yeşil alan sunmakla kalmıyor aynı zamanda altyapı problemlerini de çözüyoruz. Baltalimanı Yaşam Vadisi çalışmaları kapsamında mahallenin 50-60 yıllık kanalizasyon problemi, İSKİ tarafından yapılan 400 metre uzunluğundaki yeni atık su hattıyla çözülüyor. Bunun yanı sıra Karanfil Sokak ve Kanlıkavak Deresi Sokak’ta yaşanan su basmalarını önlemek için yeni bir yağmur suyu hattı yaptık.

Yaşam Vadisi ile birlikte ele aldığımız yol düzenlemeleriyle Karanfil Sokak ve Kanlıkavak Deresi Sokak’ta yaşanan trafik problemini de çözdük. Böylece yaya öncelikli ve günümüz şartlarına uygun bir şekilde yol düzenlemesi yaparak kesintisiz bir trafik akışı sağladık.