M7 Kabataş-Mahmutbey metro hattının 3. kısmı olarak inşa edilen Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı çalışmalarına hız kesmeden devam ediyoruz. %40 seviyesine ulaşan metro hattında tünel delme çalışmalarını tamamladık.

Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı Son Durum

İstanbul’un önemli ulaşım araçlarından olan metro hatlarını geliştirmeye ve yenilerini açmaya devam ediyoruz. Sıfır düzeyinde aldığımız Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı çalışmalarını başlattık. İstanbul’a yeni metro hattı olarak çalışmaya başladığımız Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro hattında son durum, Tema İstasyonu ve Hastane İstasyonu arasındaki tünel delme işlemlerini tamamlayarak çalışmalarımızı %40 seviyesine ulaştırdık.

Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı Güzergâhı

M7 Kabataş-Mahmutbey metrosunun devamı olarak projelendirdiğimiz Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro hattı güzergâhı, Mahmutbey İstasyonu’ndan Bahçeşehir’e gidecek. Bahçeşehir’den de Esenyurt’a ulaşacak metro hattımızın çalışmaları devam ediyor. Toplam hat uzunluğu 18,6 kilometre olacak bu hattımız 70 bin kişilik yolcu kapasitesine sahip olacak.

Çalışmaları devam eden Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro hattı durakları şu şekilde: 

·        Mahmutbey

·        Bölge Parkı

·        Atatürk Mahallesi

·        Toplu Konut

·        Tema Park

·        Hastane

·        Tahtakale

·        Ispartakule

·        Bahçeşehir

·        Esenkent

·        Ardıçlı

·        Esenyurt

Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı Aktarma Durakları

M7 hattının tüm aktarma merkezlerinin kullanılabileceği hattın devamı olan Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro hattı kısmında yeni aktarma noktaları da olacak. Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt hattının Atatürk Mahallesi İstasyonu’nda M9 Ataköy-Olimpiyat metrosuna; Tema Park İstasyonu’nda M11 Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Halkalı metrosuna aktarma yapılabilecek.