İstanbul'dan Filistin’e insani yardım ulaştırıyoruz. Gerekli resmî izinleri alarak yardım malzemeleriyle doldurduğumuz 5 tırımız Gazze’ye ulaştı.

Gazze'ye Yapılan Yardımlar

Gazze’ye AFAD koordinasyonunda gönderdiğimiz yardımlar içerisinde birçok acil ihtiyaç malzemesi yer alıyor. Gıda kolisi içerisinde hazır çorba, konserveler, meyve suyu, su ve helva, bisküvi gibi dayanıklı besinler yer alıyor. Hijyen kolisi içerisinde tuvalet kağıdı, kağıt havlu, şampuan, deterjanlar, sıvı sabun gibi temizlik ve hijyen malzemeleri bulunuyor. Bunların yanı sıra anne ve bebek setleri, farklı aylar için bebek mamaları, bebek ve hasta bezi, kıyafet ve battaniye gibi onlarca farklı kategoride her yaştan savaş mağduru için binlerce malzemenin AFAD’a iletilmesini sağladık.

İstanbul’dan Gazze’ye Yardım Tırları Gönderdik

Gerekli ulusal ve uluslararası resmi izinleri almamızın ardından AFAD’ın Adana’daki deposuna yollamak üzere 5 tır yardım malzemesi hazırladık. İBB Levazım ve Ayniyat Müdürlüğü Merkez Ambarı’ndan malzemeleri yüklediğimiz tırlarımızı Filistin'e gönderdik. Yardım tırlarımızın içerisinde gıda, hijyen malzemeleri, bebek-anne seti, bebek sütüyle maması ve giyim malzemeleri bulunuyor. AFAD tarafından talep edilen standartlara uygun bir şekilde hazırladığımız 5 yardım tırımız Gazze’ye ulaştı.

Gazze’ye yaptığımız yardımların yanı sıra İstanbul’da üniversite eğitimlerini sürdüren, savaş mağduru ailelerine ulaşamayan 500’e yakın Filistinli öğrencimize burs sağladık. Ayrıca 332 öğrenciye tek seferlik 7.500 lira burs desteği de sağladık. Kadın ve çocuklar başta olmak üzere savaş mağduru Filistinliler için elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz.