İstanbul’un kalbinde yeni bir meydan düzenleme çalışmasına başlıyoruz. İstanbul’un çehresini güzelleştirmek ve daha yaşanabilir bir şehir oluşturmak için İstanbul’un dört bir yanında yeni meydan çalışmalarımıza devam ediyoruz. Aksaray’ı da bu çalışmalarımıza dâhil ettik ve bölgeye daha modern bir görünüm kazandırmak için Aksaray Sanat Meydanı’nı yapmaya başladık.

Aksaray Sanat Meydanı Çalışmalarına Başladık

Aksaray Sanat Meydanı’nda modern mimari ve yeşil alanları bir araya getiriyoruz. İstanbullular işlevsel ve estetik bir sanat-kültür merkezi inşa ediyoruz. İstanbulluların yeni aktivite merkezi olacak Aksaray Sanat Meydanı ile birlikte Tarihi Yarımada içerisinde kalan bu bölge hem nefes alacak hem de sosyal aktiviteler için yeni bir alan kazanacak.

Bölgeyi yoğunlaştırmayacak şekilde yeşil alana önem vererek hazırladığımız meydan projemizde, hem meydan dokusunu koruyarak çağdaş ve mimari bir dokunuş yapacak hem de bölgenin yeşil alan ihtiyacını karşılayacak bir alan yaratacağız.

Aksaray Otopark İhtiyacına da Dokunuyoruz

Fatih Aksaray Sanat Meydanı’nın yanı sıra bölgenin yoğun ihtiyacı olan otopark problemine de bir çözüm getiriyoruz. 108 araç kapasiteli zemin altı otoparkıyla Aksaray’ın taksi ve otopark problemini de rahatlatacağız.