Eyüpsultan Akşemsettin ve Çırçır Mahallelerinde 561 yapı, 720 bağımsız birimden oluşan toplamda 588 hak sahibinin güvenle oturacağı, depreme dayanıklı yeni konutların temelini attık.

Eyüpsultan’da Kentsel Dönüşümün Temelini Attık

Eyüpsultan Akşemsettin ve Çırçır mahallelerinde kentsel dönüşümün temelini attık. İBB mülkiyetinde bulunan 2 parsel 2018’de riskli yapı olarak ilan edilmişti. İştiraklerimiz KİPTAŞ, İstanbul İmar A.Ş ve BİMTAŞ ile iş birliği yaparak bölgedeki 561 yapı ve 720 bağımsız birimden oluşan, çarpık yapılaşma ve mülkiyet problemlerinin olduğu alanda çalışmalara başladık.

Akşemsettin ve Çırçır Mahallelerinde Mülkiyet Problemini Çözüyoruz

İBB mülkiyetindeki iki parselde rezerv konutlar üreterek riskli alandaki çarpık yapılaşmayı düzeltecek ve bölgede yaşayan 588 hak sahibine güvenle yaşayabilecekleri, depreme dayanıklı yeni yuvalar inşa edeceğiz. Ruhsatı alınan projede bölgeye 2 parselde toplamda 703 konut, 12 ticari bina, 1 kreş ve 1 mahalle evi inşa edeceğiz. Eyüpsultan’da da mülkiyet problemini çözüyor, 6 yıldır riskli alan statüsünde olan bölgeyi depreme dayanıklı hâle getiriyoruz.