Beykoz On Çeşmeler Meydanı'nı açarak kentimize yeni ve güzel meydanlar kazandırmaya devam ediyoruz. On Çeşmeler Meydanı çalışmaları kapsamında bölgenin altyapısını da yenileyerek denize kanalizasyon akışını engelliyoruz.

Beykoz On Çeşmeler Meydanı'nı Açtık

Beykoz’da meydan ve yol düzenleme çalışmalarımızı tamamlayarak meydanı İstanbullularla buluşturduk. İsmini İshak Paşa çeşmelerinden alan Beykoz On Çeşmeler Meydanı, sahil yolunun tamamlanmasıyla birlikte denize kadar uzanan, 11 bin metrekarelik alana sahip. Araç trafiğine hapsolmuş, parklanmaların yapıldığı meydan alanını dönüştürerek Beykoz’un tarihî yapısına uygun bir meydan çalışması yaptık.

Oval bir tasarımla birlikte meydan algısını yeniden oluşturduk ve bütüncül bir yaya zemini kullandık. Meydan ve sahil alanında ilk olarak kaçak ve düzensiz sandal iskelelerini kaldırdık. Meydan ve sahille Kelle İbrahim Caddesi ve Berkecan Sokak’ta su, atık su, doğalgaz, telekom ve fiber optik kablo altyapısını yeniledik. Zemin iyileştirme de yaptıktan sonra meydan çalışmalarını tamamladık. On Çeşmeler Meydanı, Tarihî İshakağa Çeşmesi’ni ön plana çıkaran, meydanla sahili buluşturan, yaya öncelikli ve yeşil alanlı bir çehreye büründğ.

Beykoz’da Altyapı Çalışmaları da Yaptık

Beykoz On Çeşmeler Meydan çalışmalarımız kapsamında bölgede altyapı çalışmaları da gerçekleştirdik. Bölgede bazı hatlarda denize yağmur suları akıyor ama aralarına karışan atık su kanalları yüzünden kanalizasyon da Boğaz’a akıyordu. Meydan çalışmaları kapsamında öncelikli olarak altyapı çalışmalarını yaptık, atık su ve yağmur suyu hatlarını birbirinden ayırarak atık suların denize karışmasını engelledik.

Beykoz On Çeşmeler Meydanı Ne Zaman Açılacak? 

Hem altyapı çalışmaları yaptığımız hem de deniz manzarasını ve tarihî yapıyı içerisinde bulunduran alanı tamamen yenilediğimiz Beykoz On Çeşmeler Meydanı 10 Mart 2024'te açıldı.